poienarii de muscel scoala de centru 45Copiii din comuna Poienarii de Muscel au început școala într-o unitate modernizată și dotată corespunzător. Administrația locală a finalizat lucrările de reabilitare a unității școlare înainte de începerea cursurilor.  ”Elevii s-au întors în clase renovate, curate și dotate cu toate cele necesare. Tot personalul școlii s-a mobilizat înainte de începerea cursurilor. S-a făcut o curățenie exemplară, s-a pregătit totul pentru primirea copiilor în cele mai bune condiții. Acum am renovat etajul, sperăm să prindem finanțare, poate prin rectificarea bugetară din această toamnă, să refacem și parterul clădirii”, declară primarul Ion Banzea. Investițiile realizate la Școala Poienari s-au ridicat la suma de 200.000 de lei.

bughea de jos inundatii 1La finele lunii august, la Bughea de Jos, o ploaie torențială a produs mari stricăciuni, inclusiv în gospodăriile localnicilor. Infrastructura rutieră a fost cea mai afectată. Apa a distrus podețe și gabioane, pagubele ridicându-se la peste 800.000 de lei. ”Au fost luate de ape podețele de la Stoieni, Micusă, Nițiș, Stadion. Cele mai afectate tronsoane sunt cele de la Nițiș și Pleșa. Avem și alunecări de teren mari, gabioane distruse pe o lungime de 70 de metri la Stadion, Malacu, Nițiș, zone în care sunt gospodării. Am chemat comisia de specialitate pentru constatarea pagubelor și devizul estimativ al remedierii problemelor se ridică la peste 880.000 de lei. Fiindcă o nouă ploaie poate aduce dezastrul pentru gospodăriile aflate în dreptul gabioanelor rupte, am solicitat Prefecturii Argeș să transmită Guvernului o adresă și să ni se aloce bani de urgență. Până atunci încercăm pe cont propriu, cu buldoexcavatorul din dotare și cu ajutorul cetățenilor care mai au utilaje, să asigurăm accesul în toate zonele și să reparăm ce se poate, astfel încât să se poată circula.”, a declarat primarul Ion Tănăsescu.

sapata scoala renovata 6Copiii de la Școala Primară ”Alexandru A. Guță” Găinușa au început anul școlar într-o unitate modernizată și dotată. Lucrările realizate au constat în schimbarea acoperișului, reabilitarea sălilor de clasă, consolidarea tavanelor, înlocuirea parchetului, schimbarea instalației electrice și aplicarea vopselei lavabile. ”Lucrările la interior au fost finalizate până la întoarcerea elevilor în clase. La exterior încă se mai lucrează, dar sunt lucrări care nu afectează cursurile școlare. Este vorba de anveloparea clădirii, vopseaua decorativă și amenajarea locului de joacă”, declară primarul Laurențiu Micu. Investițiile sunt realizate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș.

hartiesti scoala lucieni 3Voința este cea mai importantă pârghie în a determina comportamente. ”Dacă vrei, poți!”. Vorba bătrânească, devenită zicală tocmai prin validarea prin nenumărate exemple a veridicității, a fost demonstrată și de administrația din Hârtiești. Cu doar 25.000 de lei, școala de la Lucieni a fost dotată cu centrală nouă, a fost construită o cameră a centralei, montat boiler pentru apă caldă, instalație termică cu țeavă de cupru. Toate cele cinci încăperi ale școlii, inclusiv toaletele, au calorifere noi, iar elevii pot învăța în condiții normale.

darmanestiLa mijlocul lunii septembrie, elevii Școlii Gimnaziale din comuna Dârmănești s-au mobilizat și au participat la o acțiune de ecologizare a localității. Acțiunea a fost coordonată de Primărie, iar elevii au primit felicitări pentru participarea, în număr mare. „Într-adevăr, copiii au răspuns în număr mare chemării noastre, iar asta nu poate decât să ne bucure. Au umplut zeci de saci cu gunoaie, adunate atât de pe malul râului, cât și din fața gospodăriilor. Pentru efortul lor, țin să le mulțumesc, în numele administrației locale.”, spune primarul Emilian Ciolan.

micestiElevii Școlii Gimnaziale Purcăreni vor avea parte din această iarnă de un confort sporit. Lucrările la izolația termică a clădirii s-au încheiat de curând. O altă investiție în infrastructura școlară, mult așteptată de către comunitate, grădinița cu Program Prelungit Micești, este în plină desfășurare. „La Grădinița cu Program Prelungit a fost izolat podul, a fost montat rigips ignifug și s-au pozat pe pereți cablurile care deservesc instalațiile electrice, sistemul de detecție la incendiu și sistemul de supraveghere video. Acum se lucrează la finisajele interioare. Termenul de finalizare a investiției este 23 mai 2022. Pentru viitoarea creșă, ce se va ridica lângă grădiniță, mai avem de luat avizul de la Pompieri. Ulterior, consilierii vor fi chemați să aprobe devizul general și proiectul tehnic, după care se poate da startul la lucrări. În această toamnă urmează să organizăm licitația pentru concesionarea spațiilor la Dispensarului medical, unitate care deocamdată funcționează la centru de vaccinare.”, ne-a oferit detalii Ionuț Tudorache, șeful biroului Achiziții publice din cadrul Primăriei Micești.

vulturesti lat”Dacă vom primi fiecare administrație locală câte 4 milioane de lei , așa cum se declară, prin programul Anghel Saligny, ar fi foarte bine.  În orice caz, noi vom depune proiecte pentru modernizarea prin asfaltare a drumurilor din comună”, declară primarul comunei Vulturești, Liviu Poșircă. Conducerea administrației din Vulturești spune că în localitate ar fi nevoie de asfaltarea a 10 km de drumuri de interes local.

schitu golesti inaltPentru continuarea lucrărilor de canalizare de-a lungul drumului național, conducerea Primăriei Schitu Golești face demersuri pentru obținerea unui împrumut de la Trezoreria statului. Pentru extinderile la rețea, va fi depus un proiect pe Programul „Anghel Saligny”. ”Avem 12 km de canalizare funcționali, de-a lungul drumului național, și ne-au mai rămas, din a doua etapă, de făcut doar 4 km. Fiindcă ne expiră avizele care ne-au costat foarte mulți bani și timp și suntem presați de cei de la Drumuri Naționale, trebuie să finalizăm cât mai repede lucrarea. După cum se știe, cea de-a doua etapă am început-o din fonduri proprii, însă pentru ultimii 4 km banii nu au fost suficienți. În aceste codiții, am depus dosarul pentru un împrumut la Ministerul Finanțelor. Este vorba de un împrumut prin Trezoreria statului, cu o dobândă foarte avantajoasă, conform OG 83. Putem obține 4,5 milioane de lei, rambursabili în 5 ani. Dacă ne este aprobat acest împrumut, anul viitor terminăm canalizarea pe axul principal. Pentru cei 15 km de extinderi - străzi laterale - vom depune  un proiect pentru accesarea de fonduri prin programul „Anghel Saligny.”, explică primarul din Schitu Golești, Vasile Miriță.

valea iasului primarAdministrația comunei Valea Iașului a pregătit o mulțime de proiecte în vederea accesării finanțărilor prin programul național de investiții lansat de Guvern. Astfel, în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, Primăria Valea Iașului va înscrie proiecte pentru alimentare cu apă, canalizare, lucrări de asfaltare și extinderea rețelei de gaze, practic pentru toate componentele programului. ”Avem 10 proiecte pentru asfaltarea a 10 drumuri din comună, avem certificatele de urbanism, toate documentațiile sunt puse la punct. Alte două proiecte sunt pentru extindere canalizare, la Cerbureni, Mustățești și Valea Uleului, extinderi în lungime de 4,8 km. Și aici avem avizele luate, totul este pregătit pentru depunerea cererii de finanțare. Avem proiect și pentru realizarea unor extinderi la rețeaua de apă, însumat cam vreo 3,2 km de rețea, plus executarea unor foraje pentru suplimentarea sursei. Vom depune un proiect și pentru extinderea rețelei de gaze”, declară primarul Cristian Enescu.

sloboziaÎn scurt timp, pe raza comunei Slobozia vor demara lucrările de modernizare a DJ 503, lim. Jud. Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele. Între timp, administrația comunei a realizat în luna septembrie o acțiune de igienizare a bazinelor de apă care deservesc rețeaua localității.  ”La toate cele trei bazine de apă, Rachieru, Bănicești și Atelier, s-au făcut lucrări de curățenie și dezinfecție în vederea asigurării bunei funcționări a sistemului de alimentare cu apă a gospodăriilor. Este o acțiune pe care o facem an de an, durează cam 2-3 zile la fiecare bazin, dar în această perioadă nu este oprită alimentarea, oamenii beneficiază de apă. Tot acum au fost schimbate și filtrele la pompele de apă astfel încât cetățenii să beneficieze de apă de cea bună calitate”, declară primarul Petre Funie.

cateasca asfaltOnorând promisiunile făcute cetățenilor, administrația comunei Căteasca a demarat în această toamnă o amplă campanie de modernizare a drumurilor locale. Nu mai puțin de șase străzi din localitate au fost asfaltate în luna septembrie, lucrările fiind finanțate din bugetul local.  ”Încă o promisiune îndeplinită, încă un vis al cetățenilor devenit realitate - asfaltarea drumurilor din comuna Căteasca. Am asfaltat străzile Roșenilor și Mihăilescu 1 în satul Cireșu, străzile Armatei și Velceștilor în satul Gruiu, respectiv străzile Vulpenilor și DC 108 în satul Siliștea. Au fost amenajate și drumurile agricole. Vom continua să lucrăm pentru modernizarea infrastructurii de circulație din comună și pentru a asigura cetățenilor condiții cât mai bune de trai”, declară primarul Liviu Năstase.

vedea in alt bunRectificarea bugetară prin sumele primite prin Direcția Finanțelor publice aduce în contul Primăriei Vedea suma de 750.000 de lei. Banii sunt mai mult decât bineveniți, având în vedere deficitul de finanțare al administrației privind cheltuielile curente.

boteni bunGrădinița cu program prelungit din Boteni ar putea funcționa de la anul cu încă o grupă. Solicitările foarte multe ale cetățenilor din întreaga zonă de a-și înscrie copiii la această formă de învățământ, conduc la pertinența acestei decizii din partea administrației locale din Boteni. ”Avem deja anul acesta 40 de preșcolari care s-au înscris, mai mulți decât anul trecut. În funcție de cereri, ne gândim serios dacă pentru anul viitor vom înființa încă o grupă. Este singura grădiniță cu program prelungit din zonă și de aceea este foarte căutată. În plus, le oferim aici copiilor cele mai bune condiții, de la programul educațional până la masă, somn, activități. Comuna noastră stă foarte bine la capitolul educație, și Școala „Petre Țuțea” din localitate fiind o unitate de învățământ modernă și de renume”, declară primarul Vasile Leau.

stolnici latModernizarea DJ703B Pădureți (DJ679) - Costești (DN 65A), în lungime de aproximativ 10 km, este o veste bună și pentru locuitorii și autoritățile comunei Stolnici. Oamenii nu vor mai fi astfel nevoiți să facă un ocol de 20 km ca să ajungă în orașul Costești pentru a-și rezolva diverse probleme. ”Sigur că sunt bucuros că se va asfalta acest drum, mă bucur pentru toți oamenii care au nevoie de el. Pe noi ne ajută foarte mult această investiție. Nu vom mai ocoli atâția kilometri pentru a ajunge la Costești. Este util atât pentru cetățeni, ca să poată ajunge la instituțiile publice, pentru agricultori, dar mai ales pentru serviciile de urgență care trebuie să ajungă la cazurile din zona noastră”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

popestiLansarea programului guvernamental ”Anghel Saligny” este așteptată cu interes de administrațiile publice locale în contextul în care de mai bine de un an de zile proiectele de investiții nu au beneficiat de oportunități de finanțare. Reprezentanții Primăriei Popești au pregătit mai multe proiecte pentru a fi depuse în cadrul acestui program.

corbi inaltConducerea administrației din comuna Corbi pregătește două proiecte pentru atragerea fondurilor prin programul „Anghel Saligny”, ambele vizând modernizarea infrastructurii de utilități și a drumurilor. De asemenea, Primăria pregătește mai multe proiecte ce vor fi depuse pe recent aprobatul Plan Național de Redresare și Reziliență. ”Pregătim devizul pentru un sistem de canalizare pentru restul localității, adică satele Poienari, Corbșori, Stănești și Poduri. Asta înseamnă 25 de km de conductă și stație de epurare, deci un obiectiv care implică costuri considerabile. Cel de-al doilea proiect este cel pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Îl vom retrage de la Compania Națională de Investiții, unde l-am depus, vom reactualiza devizul, și-l vom redepune pe „Anghel Saligny”. Este vorba de 12 km, tronsoane din satele Corbi și Jgheaburi, acolo unde avem apă și canalizare, pentru a îndeplini condițiile.”, declară primărița Anca Baciu.

albestii de argesConducerea administrației din Albeștii de Argeș are trei proiecte importante în dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități pe care se pregătește să le depună pentru obținerea finanțării pe programul guvernamental recent lansat, „Anghel Saligny”, și pe PNRR. ”Este nevoie de o extindere a rețelei de canalizare, în lungime de 4 km, pentru satele Dobroțu și Doblea, rețea care va fi legată la stația de epurare existentă. Avem un proiect nou pentru asfaltarea a 8 km de drumuri de interes local pe care, de asemenea, dorim să-l depunem pe programul „Saligny”. După cum se știe, noi am început pe fonduri proprii o campanie de asfaltare. Avem, așadar, documentația pregătită pentru încă 11 km de drumuri, pentru care putem încerca să accesăm fonduri, cel mai probabil prin PNRR. Important de menționat este faptul că pe toate aceste tronsoane avem apă și canalizare, condiție esențială în obținerea banilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere.”, declară primarul Gabriel Popa.

suseniLansarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” este privită cu interes și de administrația comunei Suseni, care are în plan să depună mai multe proiecte pentru diverse investiții. ”Întâietate ar avea modernizarea drumurilor din comună, dar mai întâi trebuie să vedem cum vor fi prioritizate investițiile în program. Dacă localitățile care nu au canalizare primesc sau nu bani pentru asfalt, dacă ne încadrăm în standardele de costuri. Vom folosi totuși această șansă și vom depune proiecte pentru finanțarea mai multor obiective: apă, canalizare, drumuri, gaze. Mai sunt încă lucruri de stabilit, trebuie văzut clar care sunt normele de aplicare și apoi putem face o strategie cu privire la depunerea proiectelor”, declară primarul Doru Radu.

stoenestiProiectul de realizare a rețelei de canalizare și modernizare a rețelei de apă derulat în Stoenești se apropie de finalizare. De curând au fost demarate lucrările de amenajare a stației de epurare, aferentă rețelei de canalizare. ”În luna septembrie am început lucrările la stația de epurare. S-a defrișat zona unde este amplasată stația, am scos câțiva anini și cu ocazia asta am făcut și aprovizionarea cu lemne de iarnă pentru Primărie. Săpăturile sunt făcute, conductele sunt băgate, mai avem de montat bazinul de apă potabilă, de realizat stația de epurare și o stație de pompare”, declară primarul Ion Marin.

ratestiPrimăria Rătești are pregătite mai multe proiecte pe care intenționează să le depună în cadrul noilor programe de finanțare din fonduri guvernamentale și europene. Punctual, două proiecte ale administrației comunei Rătești vizează asfaltarea unor tronsoane de drumuri comunale, localizate în toate satele comunei, iar alte trei se referă la înființarea rețelei de canalizare în localitate.

cocu latPrimăria Cocu a demarat în luna septembrie o nouă etapă de distribuire a pachetelor cu alimente și produse de igienă din partea Uniunii Europene, pachete destinate persoanelor defavorizate. La nivelul comunei sunt înregistrați un număr de 270 de beneficiari ai programului comunitar. Pentru ridicarea pachetelor, persoanele îndreptățite să primească aceste ajutoare trebuie să se prezinte cu actul de identitate la sediul Primăriei Cocu.

baiculestiClopoțelul a sunat la mijlocul lunii septembrie și în școlile din comuna Băiculești. Cu emoție și bucurie, elevii și cadrele didactice au pășit din nou pe drumul școlii, iar la festivitățile de deschidere a noului an școlar a fost prezent și primarul Niculae Dragnea. Fiind al doilea an consecutiv ce debutează în condiții de pandemie, toate școlile au fost dotate corespunzător din punct de vedere sanitar.

stolnici vestiareLucrările la clădirea vestiarelor de lângă terenul de sport din Stolnici se apropie de finalizare. ”Cred că într-o săptămână totul va fi gata. Vestiarele sunt amenajate, grupurile sanitare au fost legate la apă și canalizare, mai sunt de făcut doar mici retușuri. Am tuns și gazonul terenului de sport, s-a făcut curățenie, totul este pregătit. Sportivii din comuna Stolnici vor avea parte de cele mai bune condiții”, declară viceprimarul Radu Safta.
Condiții pe măsura rezultatelor obținute, pentru că echipa de fotbal din localitate, ACS Energia Stolnici, este campioana ediției 2019-2020 a Ligii a V-a Sud. Echipa a promovat în Liga a IV-a, competiție unde și anul acesta înregistrează rezultate bune.

sapata cupluri premiate 2În mod normal, în fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sf. Maria Mare,) la Săpata era sărbătorită Ziua Comunei. Cum anul acesta condițiile de prevenire a coronavirusului nu au permis organizarea evenimentului, administrația locală s-a reorientat și a găsit un mod frumos de a marca această zi. Primăria și Consiliul Local Săpata au felicitat și premiat cuplurile din localitate care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie. Primarul Laurențiu Micu s-a deplasat acasă la sărbătoriți, le-a înmânat diplome și premii și i-a felicitat pentru fidelitatea de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

schitu golesti inaltLa începutul lunii septembrie va fi emis ordinul de începere a lucrărilor la sala de sport Lăzărești, investiție finanțată prin Programul Operațional Regional, în urma documentației depuse de conducerea Primăriei Schitu Golești. Tot în această toamnă vor demara lucrările și la sala de sport din satul de reședință. ”Licitația a fost finalizată și următorul pas firesc este începerea lucrărilor. De altfel, și în ceea ce privește sala de sport de la Schitu Golești, obiectiv pentru care am obținut fonduri prin CNI, s-au făcut pași importanți. S-a dat de către Compania Națională de Investiții ordinul de începere a realizării proiectului tehnic, iar termenul de finalizare este de maxim o lună și jumătate. Asta înseamnă că lucrările la acest obiectiv vor începe tot în această toamnă.”, declară primarul Vasile Miriță.

micesti scoala purcareniInfrastructura școlară rămâne o preocupare constantă a administrației din Micești. Astfel, în luna august, la Școala Gimnazială din Purcăreni au început lucrările de reabilitare a acestei unități de învățământ. Școala va fi izolată termic, ulterior, finisajele urmând a-i crea un aspect nou. De asemenea, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier individual.

barla festival 1Sărbătoare în comuna Bârla în ultima lună de vară! Administrația locală și cetățenii au respectat tradiția și, în prima zi de duminică a lunii august, au luat parte la manifestările organizate de Ziua Comunei, respectiv  Festivalul ”Hora ca la Bârla” și Concursul de dansuri populare ”Floare de câmpie”.

valea iasului ciclismPasionații de ciclism de toate vârstele și-au dat întâlnire în luna august în comuna Valea Iașului. Explorer Mountain Bike Challenge 2021, etapă în cadrul Cupei României la Ciclism, s-a desfășurat în perioada 21-22 august în localitate. Evenimentul a fost organizat de Clubul de Ciclism Explorer în parteneriat cu Primăria Valea Iașului.

vedea primar 2La începutul toamnei, la Vedea vor fi demarate două investiții importante pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Conform spuselor primarului Niculae Dochinoiu, este vorba de montarea a trei stații de filtrare în tot atâtea sate și de realizarea unui rezervor în Izvoru. ”În  Vața, Bădicea și Lungani vor fi montate la cele trei foraje, stații de deferizare și demanganizare, pentru îmbunătățirea calității apei. Banii pentru această lucrare au fost solicitați și primiți de la Consiliul Județean. În maxim o săptămână sosesc materialele și apoi vom executa montajul. Cea de-a doua investiție se referă la construirea unui bazin în satul Izvoru, cu o capacitate de 120 mc. Rezervorul existent, construit în 2007, nu face față debitului de 2 l/secundă. Acest rezervor din Izvoru este foarte important, deoarece alimentează cu apă patru sate: Izvoru de Jos, Izvoru de Sus, Rățoi și Ciucești.”, explică edilul șef.

caldararu inaltIluminatul stradal din comuna Căldăraru urmează a fi modernizat prin intermediul unui proiect pentru care autoritățile locale au obținut finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Contractul de finanțare a proiectului a fost deja semnat, urmează etapele de achiziție publică și demararea lucrărilor din proiect.
”Proiectul vizează modernizarea iluminatului public în toată comuna Căldăraru. Vor fi achiziționate și montate 400 de lămpi performante, cu tehnologie LED, surse de iluminat care vor contribui la scăderea consumului de energie electrică și, implicit, la scăderea facturilor la electricitate. Pe străzile principale, pe DN și pe drumul comunal asfaltat vom monta lămpi din stâlp în stâlp, iar restul lămpilor vor fi distribuite pe alte drumuri din localitate”, precizează primarul Alecu Buicea.

albestii de argesÎn maxim o săptămână, conducerea Primăriei din Albeștii de Argeș va emite ordinul de începere pentru realizarea proiectelor tehnice aferente  celor două poduri din Brătești, investiții aflate pe ordinea de zi a executivului. ”A durat foarte mult până am obținut avizele necesare acestor lucrări. Avem fonduri pentru realizarea construcțiilor, bani obținuți în urma solicitărilor, din sumele pentru remedierea calamităților. Imediat ce proiectele tehnice sunt gata, ne apucăm de lucru”, declară primarul Gabriel Popa.

ratesti cale de acces 1Principalele drumuri comunale din Rătești au fost pietruite în această vară de autoritățile locale. Lucrările au fost realizate cu o firmă specializată, căile de acces urmând să întâmpine sezonul ploios în condiții bune. De asemenea, în unitățile școlare din comună se face în această perioadă curățenia generală, înaintea începerii cursurilor școlare.
În cursul ultimelor săptămâni s-a lucrat la amenajarea căii de acces la terenul de sport din incinta Școlii Gimnaziale ”Gheorghe I.I.C Brătianu”. Terenul multifuncțional de sport cu gazon sintetic a fost realizat din fonduri europene și contribuția Primăriei Rătești. ”Amenajarea căii de acces face parte din proiectul terenului de sport, investiție finanțată prin Grupul de Acțiune Locală. Urmează să dotăm terenul cu porți, bănci, vestiare etc. Dotările vor fi realizate cu bani de la bugetul local, nu sunt incluse în proiect. La final se va face recepția obiectivului. Sper ca totul să fie gata până la începerea anului școlar”, declară primarul Cornel Petrică. 

cateasca drumuri asfaltate 2Administrația comunei Căteasca a demarat în luna august lucrări de modernizare a drumurilor comunale. În cursul acestora vor fi asfaltate mai multe străzi din localitate. ”Urmând politica ”Totul pentru cetățenii comunei noastre și în folosul lor”, așa cum am promis, începând de săptămâna trecută am demarat lucrările de asfaltare realizate din fonduri proprii la primul tronson de drum comunal, strada Armatei. În continuare urmează a fi demarate lucrări de asfaltare pentru alte cinci străzi, și anume  Velceștilor, DC 108, Vulpenilor, Mihăilescu 1 și Roșenilor”, declară primarul Liviu Florian Năstase.

stalpeni primar 3Fiindcă începerea anului școlar se apropie cu pași grăbiți, administrația din Stâlpeni a urgentat și finalizat toate lucrările de modernizare ce vizau instituțiile de învățământ din localitate. Totodată, s-au efectuat o serie de lucrări și la baza sportivă din Rădești, acolo unde echipa „Viitorul” va juca în liga județeană. ”Am schimbat acoperișul la sala de sport și am montat două centrale termice noi la Grădinița Rădești și la Școala Livezeni. La Școala Livezeni s-au mai realizat lucrări în două săli de clasă - înlocuirea parchetului, și s-au făcut reparațiile necesare și în cancelarie și magazie. Cu o săptămână înainte să înceapă școlile, vom igieniza și dezinfecta absolut toate instituțiile de învățământ, dar și pe cele publice, pentru a ne asigura, încă o dată, că facem tot ce depinde de noi să ținem virusul departe de comunitate”, a declarat primarul Gabriel Șerbănoiu.

recea primar nou 5Lucrările de modernizare a DJ 504 Buzoești - Popești sunt în plină desfășurare în această perioadă. Pe teritoriul comunei Recea se lucrează la amenajarea șanțurilor și a podețelor de la intrarea în gospodării, precum și la reabilitarea celor două poduri din localitate. După finalizarea acestor lucrări, se va trece la turnarea primului strat de asfalt.

popestiAdministrația comunei Popești face demersuri în vederea accesării de fonduri pentru implementarea unor proiecte de maxim interes pentru cetățeni. Este vorba de canalizare și asfaltarea unor drumuri. ”Împreună cu un proiectant lucrăm la actualizarea documentațiilor pentru proiectele de canalizare și asfaltare drumuri. În perspectiva lansării noului program de investiții, PNDL 3, ne dorim să avem pregătite documentațiile. Și la canalizare, și la asfalt am împărțit proiectele în două, pentru a nu cumula sume mari ce nu ar putea fi aprobate la finanțare. La canalizare sistemul este împărțit pe câte două sate, iar la asfalt s-au făcut documentații pentru modernizarea în total a 8,2 km de drumuri, lucrări ce vor fi realizate în cadrul a două proiecte”, declară primarul Ion Mihai. Cele două proiecte ale administrației din Popești au fost depuse anterior și la Ministerul Dezvoltării.

boteni bunÎn lipsa oricărui răspuns cu privire la documentațiile depuse la Compania Națională de Investiții cu privire la repararea unui drum - în regim de urgență, și a modernizării și reabilitării Căminului Cultural, conducerea administrației din Boteni pregătește noi proiecte pentru care speră să aibă mai mult succes la obținerea finanțării. ”Deși l-am depus de foarte multe luni, nu am primit absolut nicio solicitare de clarificare sau alte documente pentru proiectul privind modernizarea Căminului Cultural. Suntem prinși la finanțare, însă se pare că lucrurile stagnează. În schimb, documentația pentru repararea drumului din Natima, unde a avut loc o alunecare de teren, este depusă acum o lună; teoretic este o lucrare în regim de urgență, și ar fi cazul să se depună eforturi în a grăbi lucrurile și a se face pașii necesari pentru intervenție. Este vorba de o lucrare de valoare mare, pe care nu avem cum nici măcar să o începem din fonduri proprii. Nici pentru depunerea studiului de fezabilitate pentru introducerea gazelor naturale nu am reușit să facem pași înainte. Nu a apărut încă nimic concret, nicio sursă de finanțare, pentru a putea avansa cu proiectul”, spune edilul Vasile Leau.

baiculestiLucrările de modernizare a DC 213 Băiculești - Argeșani - Zigoneni au fost reluate în această vară. ”Se lucrează intens de vreo lună de zile. Ne dorim că în luna septembrie, maxim octombrie, lucrările să fie terminate. Se amenajează rigolele, iar pe un tronson de aproximativ 2 km se toarnă ultimul strat de asfalt”, declară primarul Niculae Dragnea. Modernizarea drumului comunal este realizată cu fonduri europene și contribuția autorităților locale. 5,4 km de drum sunt modernizați în cadrul acestui proiect.

buzoesti scoala vulpestiGuvernul a aprobat în luna august, prin ordonanță de urgență, continuarea implementării proiectului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, program cunoscut și sub titulatura de ”Masa caldă”. Astfel, în perioada derulării activității didactice, preșcolarii și elevii din cele 150 de unități de învățământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

bughea de jos 1Localitatea „Bugheni”, foarte probabil Bughea, a fost atestată documentar încă din 1549, prin hrisovul emis de cancelaria domnească a voievodului Mircea Ciobanu, prin care se confirmă  comisului Badea și fratelui său Vlaicu proprietatea asupra unei ocine, pentru care primesc în schimb, în perioada domniei lui Neagoe Basarab, o parte din ”Bugheni”. Satul Bughea de Jos a fost o mahala a orașului Câmpulung până în 1926, când a devenit comună de sine stătătoare cu administrație proprie. Etimologic, numele derivă din cuvântul de origine slavă ”bug”, care înseamnă râpă, explicabil din punct de vedere al reliefului.

slobozia fantana 5Din această vară, un nou obiectiv finalizat se adaugă multiplelor investiții realizate în ultimii ani în comuna Slobozia. Este vorba de noul centru civic al localității, o lucrare care a schimbat total aspectul comunei din sudul județului.  ”Centrul civic este gata! După luni întregi de muncă am reușit să finalizăm acest obiectiv de care se bucură toți locuitorii comunei. A fost montat și ceasul, s-a dat drumul fântânii arteziene, totul arată spectaculos. În centru funcționează și o rețea Wi-Fi de internet. În fiecare seară este plin de copii, tineri, oamenii au acum un loc de întâlnire”, declară primarul Petre Funie. Amenajarea centrului comunei Slobozia a fost realizată cu fonduri din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.

servsal 1Pentru a răspunde solicitărilor celor interesați și a lămuri multe dintre curiozitățile cetățenilor județului și a reprezentanților presei locale, Consiliul Județean Argeș, A.D.I. SERVSAL ARGEȘ și GIREXIM UNIVERSAL S.A., operatorul delegat, au deschis pentru o zi, pe 12 august, porțile Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Albota-Pitești. Aici ajung, anual, peste 134.000 tone de deșeuri, din întreg județul! O parte, circa 20.000 de tone, este salvată și trimisă către reciclare, iar o altă parte, peste 10.640 de tone, este valorificată energetic. De asemenea, circa 13.640 de tone de deșeuri vegetale sunt transformate în compost în platforma de tratare și stabilizare biologică, și apoi redate agriculturii.

nucsoara festival 2Între 6 și 8 august, la poalele Vârfului Moldoveanu, peste 3000 de iubitori de natură și cultură locală au luat parte la „Făgăraș Fest”, manifestare menită nu doar a celebra natura, ci și a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru producerea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit. Ediția de anul acesta a fost bogată în activități și ateliere destinate celor mici și mari, iubitorilor de natură, aventură și cultură locală, iubitorilor de bucate alese tradiționale, de istorie și teatru, de fotografie, filme de natură. Pe durata festivalului întreaga zonă Nucșoara a fost ocupată în procent de 100%, fie că vorbim despre spațiile clasice de cazare, fie că vorbim despre gazde locale sau oferirea unor spații de camping. Despre ecourile  acestei manifestări în sânul comunității, ne-a oferit detalii primarul din Nucșoara, Ion Cojocaru.

corbi 1Cea de-a treia ediție a Festivalului Stonebird a fost considerat de către toți participanții un real succes. Numărul extraordinar de mare al spectatorilor - câteva mii, a dovedit pe de o parte că evenimentul este deja unul consacrat în rândul iubitorilor de muzică rock și că organizarea impecabilă face ca sărbătoarea să fie apreciată de toate categoriile sociale și de vârstă. Numele sonore  care au urcat pe scenă și diversitatea stilurilor de rock, de la Altenosfera la Holywood Rose, Bucovina sau Cargo, au făcut de asemenea ca spectatorii să se regăsească în număr foarte mare în acest festival.

suseniLa Suseni au demarat în luna august lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport lângă Școala Țuțulești. ”Este un proiect finanțat din fonduri europene prin GAL ”Lunca Argeșului” și cu contribuție locală. Se va realiza un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, obiectiv ai cărui principali beneficiari vor fi copii și tinerii comunei. Sperăm ca lucrările să fie încheiate anul acesta și să-l putem da folosință cât mai curând”, precizează primarul Doru Radu.

# Interviu cu primarul comunei, Victor Mihai Bălășoiu
rociu 1Ajuns de curând la conducerea Primăriei Rociu, Victor Mihai Bălășoiu mizează pe obiective clare, dublate de dorința de a finaliza proiectele demarate de fosta administrație. De altfel, mandatul tânărului edil începe cu inaugurarea unui obiectiv de maxim interes pentru comunitatea din Rociu, grădinița din satul Șerbănești.
- Dle primar, care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus în acest mandat?
- Așa cum am precizat și în perioada campaniei electorale, doresc să duc la bun sfârșit proiectele începute de administrația anterioară. Avem multe obiective vizate în agenda acestui mandat, vom continua cu investițiile în infrastructură: înființarea rețelei de distribuție gaze naturale, extindere canalizare și racorduri consumatori la rețeaua de canalizare menajeră, modernizarea, întreținerea și repararea drumurilor locale din comună, atragerea de noi investitori, achiziția de utilaje pentru îmbunătățirea serviciilor locale, implementarea unui sistem de supraveghere video, proiectarea si construcția unui nou sediu administrativ, deschiderea unui centru de îngrijire bătrâni, dar si învestiții menite să sprijine dezvoltarea și accesul la educație.

raca160.000 de lei este suma pe care Primăria Râca a accesat-o prin ANCPI pentru realizarea lucrărilor de cadastru general, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Contractul de finanțare a lucrărilor a fost semnat de curând de primarul Nicușor Sorin Popescu, iar acestea vor începe în toamnă. ”Am accesat fonduri pentru a continua lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare alocată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni. În această etapă vor fi cadastrate un sector mixt (extravilan și intravilan) și unul exclusiv intravilan. Suma alocată este de 160.000 de lei”, spune primarul Nicușor Sorin Popescu.

cicanesti inaltMai sunt luni bune până la finele anului calendaristic, iar Primăria Cicănești se confruntă deja cu o situație financiară grea. Resursele sunt aproape epuizate, astfel că nu mai există bani pentru funcționare. E vorba nu doar de salariile aparatului administrativ, ci și de plata diverselor serviciilor contractate pentru buna funcționare a instituției.
„Într-adevăr, ne confruntăm cu o situație grea. Pentru a putea acoperi cheltuielile de funcționare a aparatului administrativ ne mai trebuie circa 10 miliarde de lei vechi. În acest sens am cerut sprijinul Consiliului Județean, astfel că așteptăm cu mare interes rectificarea bugetară. Sperăm că vom fi ajutați, mai ales că anul acesta, la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a fondului constituit la dispoziția Consiliului Județean Argeș din cota de 6% din impozitul pe venit, UAT Cicănești nu a primit niciun ban. În plus, avem nevoie de alte aproximativ 2 miliarde pentru a achita ratele la împrumutul contractat la Trezoreria statului pentru proiectul Gițu-Moliviș, și de încă 1,5 miliarde, contribuția (neplătită de trei ani) UAT Cicănești în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară care gestionează acest proiect. Așadar, e vorba de mulți bani, iar fără ajutorul CJ Argeș, sincer, nu știu cum ne vom descurca.”, spune primarul Ion Ionescu.

vulturesti latCel mai important obiectiv pe ordinea de zi a conducerii Primăriei Vulturești este construirea grădiniței de la Mâzgana. Primarul Liviu Poșircă estimează că până la finele anului clădirea va fi ridicată „la roșu”. ”De 20 de ani comuna plătește chirie pentru un spațiu impropriu, în care preșcolarii din zonă își desfășoară orele de curs. Am reușit să finalizăm studiul de fezabilitate, am luat avizele pentru curent electric, de mediu, telefonie, apă-canal și urmează cel de la ISU. Imediat după ce obținem și acest ultim aviz, vom scoate la licitație proiectarea și execuția, astfel încât în două luni, cât durează în medie procedura, să putem desemna câștigătorul și să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Eu estimez că dacă ne apucăm de lucru la sfârșitul lunii octombrie, putem ridica ”la roșu” cum se spune, clădirea, până la finele anului. Grădinița va avea două săli de clasă pentru cei aproximativ 40 de copii din Mâzgana, o sală de joacă, anticameră pentru medic și toate dotările necesare. ”, a declarat primarul Liviu Poșircă.

mosoaiaPrintr-un proiect pentru care au fost accesate fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală, lângă terenul de sport ce va fi amenajat la Hințești, se va construi un modern loc de joacă pentru copii. În paralel se vor moderniza două drumuri comunale. ”Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a început realizarea proiectului tehnic. Va fi un loc de joacă dotat cu leagăne, tobogan și alte structuri modulare pentru copii, dar și un părculeț cu băncuțe, spații verzi. Co-finanțarea din partea GAL este de 50%, însemnând 50.000 de euro”, ne-a declarat viceprimarul localității, Adrian Frântură.

leresti latAdministrația din Lerești lucrează la un proiect ce privește refacerea infrastructurii rutiere afectate de lucrările de extindere a rețelei de canalizare din comună. Primarul Marian Toader spune că are în vedere pentru modernizare străzi și drumuri în lungime totală de 5 km. ”Am reușit să finalizăm DALI (Documentația de Autorizare a Lucrărilor de Investiții) pentru modernizarea drumurilor de interes local în zona în care am introdus conducta de canalizare prin investiția derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Este vorba de DC 18 din satul Voinești și străzile Răceni, Ulița Redea, Toderoiu, Băjenaru, Valea Foii, Valea Foii lateral și strada Bisericii - tot din satul Voinești. Etapa următoare este cea a obținerii avizelor și a certificatului de urbanism, pentru a putea realiza proiectul tehnic. După realizarea proiectului tehnic, pe care îl vom achita din bugetul local, vom încerca să identificăm o sursă de finanțare pentru realizarea efectivă a investiției. Este imposibil să putem suporta de la buget asfaltarea a 5 km de drum, însă sperăm în apariția unor granturi guvernamentale, mult așteptatul PNDL 3”, a declarat primarul din Lerești.

babanaMinisterul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a acordat UAT Băbana suma de 154.700 de lei pentru realizarea investițiilor „Canalizare și epurare a apelor uzate în satul Groși”. Suma acoperă proiectarea acestui obiectiv.  Ar fi fost veste bună pentru locuitorii acestui sat, dacă nu ar fi fost însoțită de o veste proastă: pentru realizarea efectivă a investiției, în valoare totală de aproape 5,5 milioane de lei, Ministerul a informat că nu va aloca niciun leu!

stoenestiLa Stoenești continuă în această perioadă lucrările la rețelele de apă și canalizare. Autoritățile locale speră să finalizeze investițiile anul acesta, chiar dacă termenul de finalizare a proiectului finanțat prin PNDL 2 este 2022.  ”Vara aceasta am întâmpinat unele dificultăți din pricina secetei. Au fost probleme la Piatra și Lunca Gârții. Am lucrat de anul trecut, am suplimentat cantitatea de apă, iar în satul Piatra totul funcționează normal. În satul Lunca Gârţii, de aproximativ două săptămâni am dat drumul la o nouă rețea de apă. Apa nu era potabilă până atunci, dar am rezolvat și această problemă. Tragem apa dintr-un puț din zona albiei majore a râului Dâmbovița și totul funcționează bine”, declară primarul Ion Marin.

darmanestiAdministrația din Dârmănești are mari probleme cu cei care aruncă deșeuri, în special rezultate din construcții, în locuri nepermise. Primarul Emilian Ciolan spune că sunt persoane din alte localități care, crezându-se la adăpostul nopții, descarcă astfel de deșeuri pe albiile cursurilor de apă. „Periodic ecologizăm zăvoaiele, însă ne luptăm pur și simplu cu cei care descarcă mașini de deșeuri, în special moloz, la adăpostul nopții. Am instalat camere de luat vederi și îi atenționăm permanent pe paznici să fie vigilenți. Așa am identificat mai multe persoane, din alte localități, care aruncau deșeuri în locuri nepermise. I-am obligat să-și ridice gunoiul adus, iar pe viitor vom da și amenzi. Cu cetățenii din Dârmănești nu avem probleme mari în sensul acesta. Le-am explicat oamenilor și au înțeles. Vin la primărie și anunță când au deșeuri rezultate din dărâmarea unor imobile. Noi anunțăm o firmă cu care lucrăm, iar acest operator economic ridică pe cheltuiala lui astfel de deșeuri din curțile oamenilor.”, explică primarul Emilian Ciolan.

cosestiAdministrația din Coșești a efectuat și urmează să mai efectueze o serie de lucrări în școli și grădinițe, în așa fel încât actul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. În plus, preșcolarii și școlarii au la dispoziție, începând din această toamnă, opt locuri de joacă, în tot atâtea unități de învățământ. La realizarea acestora a pus umărul și mediul privat.

bughea de sus 2Cu fonduri proprii, conducerea Primăriei din Bughea de Sus va asfalta trei străzi din comună. În schimb, drumul județean care tranzitează localitatea, arată ca după bombardament. ”La cererea cetățenilor, și respectându-le doleanțele cele mai stringente, cu bani de la buget, vom asfalta străzile Zăvoilor, Moicenilor și Pe Deal, în lungime totală de 2 km. Organizăm licitația și sper, cât de curând, ne vom bucura cu toții de asfalt pe aceste tronsoane. Avem promisiuni și că drumul județean care s-a deteriorat îngrozitor în ultima perioadă va fi reabilitat. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, nu le pot da niciun fel de asigurări oamenilor, nedepinzând de noi. Ca administrație, am făcut solicitări constante către Consiliul Județean, și le pot spune doar că ni s-a promis”, declară primarul Nicolae Tarbă.

stefan cel mare primarConducerea Primăriei Ștefan cel Mare are în plan să extindă rețeaua de canalizare a localității, un proiect în acest sens fiind în lucru la nivel local. ”Este vorba de o extinderea pe încă 11 km. Proiectul este împărțit în două, pentru a ne încadra în standardele de finanțare. Actuala stație de epurare va face față rețelei extinse. Branșamentele individuale vor fi realizate separat, din alte surse de finanțare. Documentația va fi gata în scurt timp, iar proiectul va fi depus în cadrul noului program de investiții pe care Guvernul a anunțat că-l lansează”, declară primarul Ion Parpală.

lunca corbului inaltSingurul domeniu în care lucrurile merg bine anul acesta este agricultura - spune primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan. ”Cea mai bună producție este, fără îndoială, la grâu, unde cred că este vorba de dublarea cantității la hectar, față de anul trecut. Desigur, vorbim de loturile unde s-a intervenit cu utilaje profesionale, s-au făcut toate lucrările la timp, adică asociațiile agricole mari. Nici la porumb nu stăm tocmai rău, deși în ultima perioadă a fost puțin cam secetă.”, afirmă edilul șef.

hartiesti primar 1Până la începerea noului an școlar școala din Lucieni va avea un sistem de încălzire modern. Locul învechitelor sobe de teracotă va fi luat de o centrală termică. Administrația locală a depus și un proiect la Compania Națională de Investiții, în vederea obținerii finanțării pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit la Livezeni.

cepariDeși își puseseră mari speranțe în obținerea finanțării pentru proiectele depuse la Compania Națională de Investiții, reprezentanții conducerii Primăriei Cepari nu au mai primit nicio veste în legătură cu documentațiile transmise. Este vorba de o lucrare în regim de urgență - alunecarea de teren și refacerea drumului de la Răcorești, și de modernizarea infrastructurii rutiere în localitate, prin asfaltare.

davidesti primar bunLicitația privind atribuirea lucrării de introducere a apei curente pe străzile Verdele și Comănescu a fost finalizată. Conform spuselor primarului Alin Văduva, după desemnarea câștigătorului se va emite ordinul de începere a lucrărilor. ”Investiția în sine nu va dura mult. Mai mult timp se pierde pentru urmarea tuturor procedurilor legale, însă iată că am reușit, și obiectivul mult așteptat se va concretiza cât de curând”, spune edilul șef din Davidești.

suiciLucrările la obiectivul „Modernizare drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni”, proiect finanțat din fonduri europene, pe Măsura 7.2, vor fi reluate cât de curând. Unitatea de management, respectiv AFIR Târgoviște, a virat în conturile UAT Șuici o sumă de bani cu care vor fi achitate lucrările executate până acum de către constructor.

negrasiLa începutul lunii august, din cauza căldurii excesive, pe islazul comunal din Negrași a izbucnit un incendiu de vegetație. Flăcările s-au manifestat violent, pârjolul extinzându-se cu repeziciune și amenințând să ajungă la Poiana cu Narcise, arie protejată a naturii. Într-o mobilizare generală, autoritățile locale, voluntarii SVSU Negrași și pompierii chemați în ajutor au reușit să stingă incendiul, protejând poiana cu narcise și evitând extinderea focului la terenurile agricole din zonă.

poienari dispensar 1La începutul lunii septembrie, cabinetele din cadrul dispensarului din satul Poienari, vor deveni funcționale. Este vorba de două cabinete destinate medicilor de familie, dar și de o farmacie. În paralel, continuă lucrările la școala de centru. ”Spațiile pentru cabinetele medicale au fost concesionate, suntem pregătiți să dăm drumul dispensarului. Cel mai târziu la 1 septembrie sper ca medicii să-și poată începe activitatea în noua locație. Vor funcționa două cabinete de medicină de familie și o farmacie. În plus, la fiecare sfârșit de săptămână, locuitorii comunei vor putea beneficia de consultații de cardiologie în cadrul dispensarului. Am reușit să conving un medic cardiolog din București să vină în localitate, în weekend-uri, și să acorde consultații celor interesați”, declară primarul Ion Banzea.

cocu statie epurareCel mai important proiect derulat în comuna Cocu, canalizarea și epurarea apelor uzate menajere, va fi finalizat anul acesta. Este promisiunea făcută autorităților locale de către executantul lucrărilor. ”Mai sunt de făcut racordurile la stațiile de pompare și branșamentul electric la aceeași stație. Constructorul a promis că totul va fi gata până la finalul anului. Rețeaua de canalizare va fi pusă în funcțiune anul acesta. Banii pentru finalizarea lucrărilor sunt prevăzuți în buget, deci totul ar trebui să meargă bine. Există și avantajul că racordurile individuale sunt realizate de aceeași firmă”, precizează primarul Gheorghe Țucă. Înființarea sistemului de canalizare în comună este o investiție finanțată prin PNDL 2 și din contribuția autorităților locale.

albota primarie 6Administrația din Albota a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a străzii Giumlani. Artera va fi astfel asfaltată pe o lungime de aproximativ 500 de metri, și se vor amenaja, de o parte și de alta a drumului, șanțuri betonate. Fondurile sunt asigurate de la bugetul local.

suici 1Între 25 și 27 iulie, la Șuici, în punctul Zăvoi, se va organiza tradiționalul Bâlci de Sf. Pantelimon. „Autoritățile centrale au permis anul acesta organizarea de târguri și bâlciuri, astfel că împreună cu Consiliul Local am luat decizia de a organiza aceasta manifestare care, de altfel, era inclusă în Zilele Comunei. Oamenii au nevoie și de clipe de destindere, după această perioadă în care au fost greu încercați. Sperăm ca de anul viitor situația epidemiologică să revină la normal, astfel încât să organizăm Zilele Comunei pe de-a-ntregul”, spune primarul Constantin Iatagan.”

hartiesti 1Anul acesta celebrul Târg de Sfânta Marina, organizat tradițional în zona Muscelului, a avut loc în comuna Hârtiești, între 15-18 iulie. Dincolo de spectaculozitatea în sine, evenimentul a reunit proprietari de cabaline din întreaga țară. Peste 1.000 de vizitatori au trecut pragul târgului.

mosoaia inaltConducerea administrației din Moșoaia a lucrat la realizarea mai multor documentații pentru modernizarea infrastructurii rutiere, proiecte tehnice pentru asfaltarea unor drumuri. ”Avem pe lista de priorități asfaltarea străzilor Prunilor, în lungime de 1 km, strada Bisericii, 900 metri, Basangești, 1,4 km, o parte din DC 155 - coasta „La Marcu”, în jur de 700 de m. Am pregătit aceste documentații în ideea că apare, așa cum este vehiculat, PNDL 3 și putem accesa fonduri guvernamentale pentru a demara investițiile.”, a declarat primarul comunei, Ion Necula.

darmanestiÎn contextul rectificării bugetare anunțate de Guvern pentru a doua jumătate a lunii august, autoritățile din Dârmănești vor depune la Consiliul Județean Argeș o solicitare de finanțare pentru proiectul privind realizarea unui teren de sport în incinta Școlii de Centru. În privința sălii de sport, Primăria a reziliat contractul cu firma executantă, urmând a fi stabilit un nou constructor.

cocu inaltAutoritățile comunei Cocu au intervenit cu forțe proprii pentru reabilitarea drumurilor comunale deteriorate în urma ploilor de la începutul verii. DC 176 în satul Richițele și DC 178 în satul Cocu au fost reprofilate cu autogrederul, dar reparații au fost efectuate și pe DJ 731 B, pentru asigurarea unei bune circulații. De altfel, solicitări pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri județene care tranzitează comuna au fost făcute multe de-a lungul timpului, însă până în prezent fără rezultat.