- Detalii
- Detalii
- Detalii
Pe 25 ianuarie, Sindicatele din administrația publică locală afiliate Federației Columna - SCOR (Sindicatului Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România) au notificat Guvernul cu privire la declanșarea grevei generale, ca urmare a politicilor economice și sociale promovate de acesta. Concret, sindicaliștii sunt nemulțumiți de nivelul salarizării funcționarilor din administrația publică, subfinanțarea sistemului și blocarea posturilor. Protestul sindicaliștilor urmărește rezolvarea a trei revendicări.
- Detalii
- Detalii
Au venit vremurile, susținute și de legislație, în care elevii nu mai pot fi agresați de alți elevi, iar profesorii trebuie să fie mai dedicați dar și profesioniști, în pregătirea elevilor pentru viitor.
Educația se va face încercând să pregătim elevul inducându-i dorința de a învăța și explicându-i până la gradul la care el poate înțelege.
Dacă ne gândim și la eficiența absolvirii unor licee sau facultăți bune, vom constata că lipsa locurilor de muncă devine o problemă tot mai mare.
La toate acestea se adaugă acest flagel al consumului de droguri, flagel care ne îndreaptă copiii spre o lume violentă, infracțională și care le poate distruge irecuperabil viitorul.
- Detalii
Situată în cartierul bucureștean Cotroceni, pe Strada Constantin Noica, la numărul 130, Casa Comunelor României este o realizare ce a fost posibilă datorită eforturilor tuturor localităților membre ale Asociației Comunelor din România. La finele lunii mai, Casa, dimpreună cu simbolurile ce o însoțesc, a fost sfințită, în prezența mai multor oficiali din administrația publică centrală, ai unor membrii ai asociației și reprezentanți ai societății civile.
- Detalii
# Evoluția IA și riscurile din media
Mai avem puțin și vom amenda mașinile sau chiar le vom trimite în închisoare. Atât de mult a evoluat IS (inteligența artificială) și tehnica de creare a RA (realitatea virtuală), încât mașinile învață singure și foarte rapid atât de multe lucruri, astfel că legiuitorul a fost nevoit să caute soluții de amendare a celor care folosesc mașinile în scop abuziv, în media și social-media.
Vor fi amenzi de la 10.000 la 200.000 de lei (deocamdată), pentru distribuirea pe Internet sau media a conținutului deepfake.
- Detalii
A fost fain și util la evenimentul “Harta Investițiilor Publice de Succes” organizat la Sibiu de Transilvania Business Conferences!
Mi-a făcut plăcere să-i văd și să-i ascult împreună pe reprezentanții mediului de afaceri, ai administrației publice locale și centrale!
Am discutat despre legislația națională de interes pentru investițiile publice, despre bune practici, dar și despre dificultăți.
Dialogul și cunoașterea realității sunt o șansă în plus pentru o Românie a dezvoltării, cu comunități cu confort european prin investiții publice de succes!
- Detalii
Steluța Cătăniciu, deputat PUSL, a depus marți, 11 octombrie, o interpelare adresată domnului Dumitru Chiriță, președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), pe tema “modului în care instituția pe care acesta o reprezintă înțelege să își exercite atribuțiile care îi revin, conform legii”.
“Am urmărit cu stupoare și cu mare îngrijorare declarația vicepreședintelui ANRE, Zoltan Nagy-Bege, prin care ne-a anunțat public faptul că: “Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nici o factură la energia electrică” și că “dintre cei care nu au plătit facturi, probabil vor plăti factura pentru cinci luni”, sfătuind românii să plătească în avans facturile”, a declarat deputatul PUSL.
- Detalii
Am participat cu bucurie la lansarea proiectului național "PACTUL PENTRU TINERI" care a avut loc ieri la Colegiul Național din Iași, unul dintre cele mai mari centre de educație și de cultură din România!
Abandonul școlar este una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea noastră. Peste 15% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani din România nu terminaseră decât cel mult 8 clase, arată datele Eurostat pentru anul 2021.
- Detalii
Mi-a făcut mare bucurie să conduc lucrările Conferinței de Alegeri a Organizației Județene a Femeilor Social Democrate Călărași!
Peste 400 de membre ale OFSD Călărași și-au ales noua conducere având alături colegi și oaspeți de seamă: Vasile Iliuță, președinte Consiliul Județean și al PSD Călărași, Antoaneta-Georgina Bolchiș, secretar de stat în Ministerul Educației, Nicușor Cionoiu, senator de Călărași, Marius-Grigore Dulce, primar al municipiului Călărași, subprefecții Eugen Ilie și Virgil Diaconu și Mihai Beștea, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași.
- Detalii
Am fost onorată să pot comunica despre formarea funcționarilor publici la Forumul Formării "Start ReForm - Colaborare în formare pentru administrația publică" organizat de Institutul Național de Administrație.
Tema abordată a fost de mare actualitate privind formarea angajaților din sistemul public: Prezent vs. viitor, nevoi vs. competențe, clasic vs. online.
- Detalii
Se împlinesc astăzi 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.
În acest an am făcut istorie împreună!
În calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, am semnat în mai la Chișinău un Acord de Cooperare cu Comisia Administrație Publică a Parlamentului Republicii Moldova, Acord care ne dorim să contribuie la o viață mai bună pentru frații noștri de peste Prut.
- Detalii
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a inițiat un proiect de act normativ privind acordarea unui ajutor excepțional care să vină în sprijinul fermierilor din sectorul vegetal, informează Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș.
Schema de sprijin este destinată pentru achiziția de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la plantațiile pomicole și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod.
- Detalii
În Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr. 268/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, anunță deputatul PSD de Argeș Aurel Bălășoiu.
- Detalii
De mai bine de două luni, criza alimentară este subiectul dominant pe agenda internațională, lăsând să se întrevadă scenarii aproape apocaliptice. „Ne confruntăm cu o criză globală fără precedent a foametei multiple” – spune ONU, „iar în 2023 ar putea fi și mai rău!”. Circa 10% din populația globului – între care sute de milioane de copii – suferă de malnutriție severă, iar posibilele efecte conexe ale crizei alimentare (epidemii, tensiuni sociale majore etc.) nu vor întârzia să apară. Cauzele sunt multiple și se referă, în principal, la perturbările din lanțul global de aprovizionare pe fondul războiului din Ucraina, interdicțiile de export aplicate de unele țări, inflația globală galopantă, creșterea prețurilor la energie și îngrășăminte, secetă și condiții climatice nefavorabile.
- Detalii
Bucureștiul a găzduit în perioada 6-8 iulie cea de-a 22-a ediție a Forumului Parlamentar de Securitate. Tema principală de discuții a fost Remodelarea Hărții Globale de Securitate în contextul războiului din Ucraina. Evenimentul a fost organizat de Parlamentul României și Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din CDEP în parteneriat cu Parliamentary Intelligence Security Forum, o rețea internațională de parlamentari din peste 93 de țări. Au participat colegi parlamentari și experți din peste 40 de țări cât și foști sau actuali membri de top ai administrației SUA. Cu acest prilej am avut o intervenție în care am vorbit despre importanța cooperării în domeniul securității, intervenție pe care o puteți urmări mai jos:
- Detalii
Aceasta conține cadrul legal pentru susținerea locuirii incluzive și îmbunătățirea accesului la locuințe până în 2050.
Scopul Strategiei îl reprezintă asigurarea cadrului instituțional, de reglementare și finanțare pentru condiții de locuire adecvate, sigure, durabile și la prețuri accesibile pentru toate categoriile de persoane.
- Detalii
„Legea Interoperabilităţii - un pas important şi esenţial pentru digitalizarea administraţiei publice şi a României - va reglementa și facilita schimbul de date între sistemele informatice ale diferitelor instituții ale statului. Aceasta vizează eliminarea schimbului de date pe suport fizic și a birocrației”, spune Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD Argeș, președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.
- Detalii
Camera Deputaților a adoptat Legea pentru modificarea și completarea legislației privind achizițiile publice. Actul normativ a fost trimis spre promulgare președintelui țării, anunță deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura-Oprescu.
Principala motivație a noii Legi este aceea că pentru absorbția rapidă a fondurilor alocate țării noastre prin PNRR și prin cadrul financiar bugetar multianual 2021-2027 este nevoie de achiziții simplificate.
- Detalii
Măsurile propuse și impuse de PSD în pachetul ,,Sprijin pentru România” pentru susținerea persoanelor vulnerabile în această perioadă de criză încep să își producă efectele.
Deși este un proces laborios, care implică achiziția, procesarea și distribuția a milioane de carduri, primii beneficiari și-au primit deja banii, iar până la finalul lunii iulie vor fi încărcate toate cardurile cu sumele cuvenite.
- Detalii
Am avut onoarea să fac parte din delegația Camerei Deputaților care astăzi a participat la Chișinău la Ședința Comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova.
Redau mai jos un fragment din discursul istoric rostit în cadrul întâlnirii de către președintele Camerei Deputaților din România, domnul Marcel Ciolacu:
”Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu am visat toată viața să trec Prutul”.
- Detalii
Am avut onoarea să fac parte din delegația Camerei Deputaților care astăzi a participat la Chișinău la Ședința Comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova.
Redau mai jos un fragment din discursul istoric rostit în cadrul întâlnirii de către președintele Camerei Deputaților din România, domnul Marcel Ciolacu:
”Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu am visat toată viața să trec Prutul”.
- Detalii
A fost lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare pentru programul Prima Conectare, care va fi finanțat prin PNRR. În cadrul acestui program va fi introdusă o măsură de sprijin pentru familiile sau persoanele cu venituri reduse, astfel încât acestea să se poată branșa sau racorda la rețelele publice de apă și canalizare, anunță Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.
- Detalii
Am participat în această săptămână la Palatul Parlamentului la întâlnirea de lucru cu o delegație de rectori din Cuba condusă de ministrul cubanez al învățământului superior, Dr. C. Jose Ramon Saborido Loidi. Întâlnirea are la bază Acordul de Colaborare Culturală semnat între cele două țări și aflat în vigoare încă din anul 1960.
- Detalii
A fost emis un Ordin pentru modificarea și completarea procedurii privind atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici.
Astfel, înscrierea candidaților se va face exclusiv prin intermediul unei platforme online creată special în acest scop. Platforma va fi lansată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pe 10 iunie.
- Detalii
Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri, anunță Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș:
„Comisia Europeană a aprobat schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri coordinate de Ministerul de Finanţe, respectiv IMM PROD şi GARANT CONSTRUCT, iar firmele interesate pot depune începând de luni, 6 iunie, cererile de finanţare la cele 21 de bănci partenere.
- Detalii
Chiar în inima Capitalei găsim un loc spectaculos, Parcul Natural Văcărești, în care să ne conectăm cu natura.
Tocmai de aceea am făcut astăzi o vizită de lucru în teren, la invitația Asociației Parcului Natural Văcărești.
Alături de colegii mei din Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnii deputați Oana Cambera și Gheorghe Nacov, am participat la un tur ghidat al acestei arii naturale urbane.
România, așa cum o văd eu, trebuie să fie verde, curată și plină de oxigen. Credința mea este că depinde de fiecare dintre noi să o schimbăm în direcția aceasta!
Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș
- Detalii
Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, susține că noile realități geopolitice impun renegocierea PNNR:
„Condițiile s-au schimbat radical față de momentul asumării angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Este război la granița țării noastre, suntem printre cei mai afectați și trebuie să facem față valului de refugiați și escaladării crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și în privința suportabilității sociale.", arată, într-o postare pe Facebook, Simona Bucura Oprescu.
- Detalii
Într-un punct de vedere transmis premierului Florin Cîțu, președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici califică drept „nejustificate” afirmațiile unor politicieni din arcul guvernamental referitoare la Programele Naționale de Dezvoltare, instrumente prin care în ultimii ani au fost finanțate o serie de investiții publice, în special în infrastructura rutieră și cea de utilități.
- Detalii
Comunele din România au priorități care nu se aliniază neapărat cu planurile stabilite la vârful Uniunii Europene, însă aceste nevoi primare nu mai pot fi amânate. „Suntem astăzi în situația în care, prin Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, UE vine cu un program nou, în ceea ce privește Green Deal, o Europă verde, o Europă digitală, iar noi pe zona rurală încă trebuie să facem față nevoilor legate de infrastructurile de apă, canalizare, gaze și uneori și electricitate“, a declarat, într-o emisiune a Ziarului Financiar, Valentin Ivan, primar al comunei Sadu, din județul Sibiu, respectiv vicepreședinte al Asociației Comunelor din România (ACoR).
- Detalii
Statisticile coafate ale Guvernului Cîțu nu țin de foame, afirmă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, arătând că profesorul de economie Mircea Coșea a declarat că inflația e mai mare decât o arată statisticile și că prețurile vor crește chiar mai mult decât este prognozat.
"Nu este vorba doar despre problemele generate de pandemie și de influențele negative din exterior, ci mai ales de incapacitatea guvernanților de a susține economia prin măsuri aplicate.
- Detalii
Pentru a treia oară, Comisia Europeană a respins Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Guvernul Cîțu! Deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu afirmă, în acest context, că Guvernul trebuie să înceteze să își mai bată joc de români.
"Ajunge! Ne-am săturat să vă jucați de-a guvernarea!
- Detalii
PSD a depus și susține în Parlament o moțiune simplă prin care cere Guvernului Cîțu și coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDRM să-l înlocuiască de urgență pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Potrivit Simonei Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș, "PNRR-ul aduce sărăcie și austeritate, dar și taxe mai mari"
- Detalii
PSD se va opune în Parlament oricărei variante legislative a actualei Coaliții de guvernare prin care se amână sau se anulează majorările alocațiilor pentru copii și va sesiza în acest sens și Curtea Constituțională a României.
- Detalii
Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș declară că Guvernele Orban și Cîțu au acordat cele mai mici ajutoare din Uniunea Europeană pentru firmele afectate de pandemie, motiv pentru care problemele mediului de afaceri sunt din ce în ce mai mari. "Nu au contat nici solicitările repetate de sprijin din partea agenților economici, nici protestele celor din industria HoReCa, ale fermierilor sau ale altor categorii profesionale.
- Detalii
Din luna martie anul curent, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, derulează proiectul cu finanțare europeană „Consolidarea cooperării dintre Ministerul Dezvoltării regionale și Administrației publice și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale”. Printre partenerii Ministerului în acest proiect se numără și Asociația Comunelor din România, ca structură asociativă a autorității administrației publice locale. În acest proiect, a cărei dată de finalizare este noiembrie 2022, s-au implicat un număr de 18 comune argeșene.
- Detalii
Imensul potențial agricol al României este subminat cu bună știință de către actualii guvernanți, afirmă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților. "Deloc întâmplător, Asociaţia Forţa Fermierilor a organizat miercuri, 26 mai 2021, un marş de protest al tractoarelor în București, principala nemulțumire fiind subfinanţarea cronică a sectorului agricol.
- Detalii
Economia românească este abandonată de către actualii guvernanți, consideră deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu. Președintele Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților își argumentează afirmația pe faptul că după intenția de a înstrăina acțiuni la unele companii strategice de stat, autoritățile de la București au propus Bruxelles-ului desființarea CFR Marfă.
- Detalii
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a avut o nouă întâlnire cu membrii Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților al cărei președinte este deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu. Cu acest prilej, ministrul a anunțat că se lucrează la modificarea Legii Locuințelor, astfel încât să permită scăderea prețurilor locuințelor ANL care să poată fi achiziționate mai ușor de către actualii chiriași. Un alt anunț important a privit continuarea programului de finanțare pentru Planurile Urbanistice Generale ale localităților.
"Circa 7 milioane de hectare de arabil din România ar putea fi deținute de străini de până în 2030!"
- Detalii
Dacă se aprobă în forma inițială proiectul legislativ L 107/2021 pentru modificarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, riscăm să ajungem la 7 milioane de ha arabil, din 9,4 milioane de ha, deținute de străini până în 2030, atrage atenția deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.
- Detalii
PSD a cerut cu insistență crearea unei comisii parlamentare de anchetă pentru ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți, adică 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID raportați oficial în România.
"Respingerea constituirii Comisiei parlamentare de anchetă asupra datelor pandemiei arată că parlamentarii Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor ascunde adevărul.
- Detalii
Ion Dumitru, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, primarul comunei Albota: „În actuala formă, Legea consumatorului vulnerabil inițiată de Guvernul Cîțu va fi un dezastru, pentru că pur și simplu oamenii nu-și vor mai putea permite costurile majorate la energie.
Atât în orașe, cât mai ales în mediul rural sunt multe persoane care nu au resursele necesare pentru a achita costurile din ce în ce mai mari cu energia!
În legea amintită mai sus se prevede un sprijin de 250 de lei/lună pentru gazele naturale și 500 de lei/lună pentru energia electrică pentru cei care au venituri sub 810 lei/lună/persoană, în cazul familiei, și sub 1.445 de lei în cazul persoanei singure.
- Detalii
Este considerată de către mulți experți, și în prezent, drept una dintre cele mai frumoase mașini construite vreodată la Uzina din Mioveni.
Pentru mulți, a fost mașina unui vis împlinit.
Povestea de succes a Uzinei Dacia a început în urmă cu exact 53 de ani, pe 11 mai 1968, când a început construcția primului model Dacia - 1100.
Câteva luni mai târziu, pe 20 august 1968, prima mașină Dacia 1100 a ieșit pe poarta Uzinei de la Colibași.
- Detalii
„Coaliția aflată acum la putere nu are niciun program de guvernare și nicio soluție pentru a relansa economia. Singura strategie e să se împrumute și să vândă pe nimic, în plină pandemie, companiile cele mai profitabile.”, se afirmă, într-un comunicat de presă semnat de Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.
„Pe lângă Hidroelectrica, Nuclear Electrica și CEC, alianța PNL – USR - UDMR a inclus în lista pregătită pentru vânzarea rapidă și Salrom, compania care administrează două dintre cele mai importante și profitabile resurse minerale, rămase în proprietatea statului, respectiv sarea și grafitul!
- Detalii
"Guvernul Cîțu a dus România în faliment, pentru că la dezastrul legat de împrumuturile făcute fără discernământ, s-a adăugat incapacitatea de a crește veniturile bugetare. În acest moment, România are cele mai mici venituri la buget, ca procent din PIB (33%), din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, euro a ajuns la 4,9250.", afirmă într-un comunicat de presă Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.
- Detalii
Nicolae Georgescu, deputat de Argeș al PSD, a analizat cu atenție studiul intitulat "SALARIUL MINIM ȘI TRAIUL MINIM DECENT” de Ștefan Guga în care autorul subliniază faptul că „Între timp, în România, faza de creștere a salariului minim, începută la mijlocul anilor 2010, pare să se fi încheiat. Cu o creștere relativ modestă în 2020 și o înghețare a salariului minim în termeni reali în 2021 (cu PNL și USR-PLUS la guvernare), România se confruntă deja cu decalaje salariale în creștere, nu doar față de multe țări occidentale, ci și față de țările vecine”.
- Detalii
„PSD se va opune cu toate forțele sale pentru a împiedica adoptarea proiectului legislativ prin care Guvernul vrea să anuleze Legea PSD prin care s-a interzis vânzarea activelor statului în pandemie, pe prețuri de nimic!”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Nicolae Pavelescu, deputat de Argeș al PSD.
- Detalii
„Din cauza intereselor de partid ale celor din actuala coaliție de guvernare, România înregistrează eșec după eșec în ceea ce privește Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Fiecare zi pierdută costă enorm! Și nu este vorba doar despre miliarde de euro, ci și de ratarea unei oportunități de dezvoltare a României.”, scrie deputata PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, într-o postare pe Facebook.
- Detalii
Un angajat la un Consiliu Județean câștigă un salariu anual cu aproape 10.000 de euro mai mare decât un salariat care are aceeași pregătire și aceeași funcție, dar este angajat într-o Primărie de comună, declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, după o întâlnire cu conducerea Asociației Comunelor din România, pe subiectul noii legi a salarizării.
- Detalii
Deputatul de Argeș al PSD Aurel Bălășoiu, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, consideră că producătorii autohtoni din agricultură sunt aproape total abandonați de către Guvernul Cîțu. "După ce a refuzat să aloce fonduri pentru despăgubirile pentru culturile afectate de secetă, după ce a redus subvențiile și a eliminat unele dintre programele inițiate de către PSD pentru fermieri, Guvernul actual mai dă o lovitură agriculturii României. Astfel, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (USR-PLUS), nu acceptă sub nicio formă finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a celor opt depozite regionale care ar trebui să preia marfa de la producătorii agroalimentari și să o distribuie mai departe către retail, HORECA sau către export. Finanțarea depozitelor agricole regionale a fost eliminată din ultima variantă a Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR), cea transmisă la Bruxelles.
- Detalii
Guvernul Cîțu este groparul economiei românești, iar datele oficiale confirmă dezinteresul acestuia de a susține cu adevărat firmele, afirmă deputatul Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților. "Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) susține că 55 dintre cele 57 de măsuri propuse de Ministerul Economiei pentru susținerea mediului de afaceri au un grad de implementare de 0% sau puțin peste!
- Detalii
În timp ce oamenii mor cu sutele, secțiile ATI din spitale sunt pline, iar economia este în vrie, partidele coaliției de guvernământ se ceartă pentru putere, orbite de orgoliul politic și nepăsătoare față de problemele oamenilor. Iar președintele României tace, deși poartă răspunderea exclusivă a instalării la guvernare a PNL-USRPLUS-UDMR și a premierului Cîțu, declară președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă.
- Detalii
Demiterea ministrului Vlad Voiculescu a aruncat în aer coaliția de guvernare, dar un lucru trebuie să fie clar, afirmă deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu: PSD nu va susține din Parlament niciun Guvern minoritar PNL-UDMR și nici unul format în jurul USR-PLUS. „PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel. Președintele Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile sunt responsabile de criza pe care au generat-o. Klaus Iohannis ar fi trebui să țină cont de faptul că PSD a câștigat alegerile și să accepte propunerea PSD de premier în persoana doctorului Alexandru Rafila, care era cea mai potrivită pentru actualul context pandemic în care se află România!
- Detalii
În perioada 23 - 28 august 2020 a avut loc sesiunea extraordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), la Complexul Phoenicia Blue View (Amfiteatru-Belvedere-Panoramic), din stațiunea Olimp, județul Constanța. În cadrul evenimentului au fost abordate o serie de probleme cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale.
- Detalii
Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvoltarea comunității. S-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai aplicaţi candidaţi pentru Primăria Piteşti. Mizând pe implicarea activă a structurilor academice în toate proiectele importante pentru Pitești și în deciziile locale, dar și pe o armonizare a ofertei educaționale cu nevoile pieței economice, Cristian Gentea a demonstrat o bună cunoaștere a problemelor, o abordare realistă a subiectelor și a prezentat soluții concrete pentru toate temele supuse dezbaterii.
- Detalii
Conducerea Asociației Comunelor din România (ACoR) a solicitat Guvernului și Președinției, în repetate rânduri, de mai mulți ani, reducerea birocrației și diminuarea numărului de documente necesare pentru demersurile administrative, trecerea la sistemul online pentru plata impozitelor și taxelor, precum și pentru alte servicii oferite cetățenilor și crearea unei infrastructuri IT care să permită UAT-urilor să comunice eficient și practic cu autoritățile centrale. Iată că acum, în perioada pandemiei, s-a dovedit utilitatea și importanța majoră pe care concretizarea acestor demersuri ar fi avut-o.
- Detalii
# Comunicat de presă al ADI Servsal Argeș
Având în vedere măsurile urgente, cu caracter excepțional, luate de România în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României,
rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități.
- Detalii
- Detalii
# Proiectul este coordonat de renumitul medic specialist în boli infecțioase, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel
În județul Argeș urmează să fie înființat un centru de diagnostic și tratament al hepatitei, în cadrul unui parteneriat încheiat între Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Astfel, argeșenii vor putea fi testați gratuit în vederea diagnosticării hepatitelor cu etiologie virală B, C și D. Proiectul va fi coordonat de managerul institutului, renumitul medic specialist în boli infecțioase, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel.
- Detalii
- Detalii
Lucrările de modernizare a două drumuri județene, finanțate prin programul național PNDL II, au demarat și se află în plină desfășurare. Astfel, la această oră se lucrează la modernizarea DJ 702 A Ciupa – Rătești și DJ 703 B Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, ambele aflate în zona de sud a județului.
Președintele Dan Manu, împreună cu echipa tehnică a Consiliului Județean Argeș și dirigintele de șantier, a vizitat cele două șantiere, pentru a vedea la fața locului stadiul lucrărilor.
- Detalii
Joi, 24 octombrie 2019, la Universitatea “Constantin Brâncoveanu” Pitești, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței naționale cu participare internațională "Colaborarea Interdisciplinară pentru Viitorul Sănătos al Populației", organizată de Societatea Națională de Medicina Familiei și de Asociația Medicilor de Familie Argeș. Totodată, a fost marcată și împlinirea a 20 de ani de reformă sanitară, cu această ocazie fiind invitați la deschiderea conferinței toți foștii președinți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș.
- Detalii
În urmă cu câțiva ani, primarul din Mioveni își dădea întâlnire cu o mână de ziariști pe un teren viran, din spatele Spitalului Racovița. “Aici vom ridica un nou spital!”, a anunțat, cu hotărârea-i caracteristică, Ion Georgescu. “Atunci, nimeni nu m-a crezut”, spune acum, oarecum amuzat, edilul din Mioveni.
Joi, 5 septembrie, reprezentanții firmelor care s-au ocupat de proiectare, construcție și dotare vor preda noul spital la cheie. O unitate medicală unică în România, ca dotări și concept, la cele mai pretențioase standarde ale Uniunii Europene. “Un spital al argeșenilor, al românilor și, de ce nu, al tuturor europenilor.”, după cum afirmă Ion Georgescu.
- Detalii
Asociația Comunelor din România implementează proiectul ”Platforma Acțiunilor Comune Transparente - PACT ACoR”. Acest proiect este cofinanțat din Fondul European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 1- Administrație publică și sistem judiciar eficiente.
Obiectivul general al proiectului este crearea și dezvoltarea unei platforme de consultare legislativă a membrilor ACoR privind politicile publice și inițiativele de modificare legislativă.
- Detalii
La rectificarea bugetară operată de Consiliul Județean Argeș în luna august, au primit bani 34 din cele 95 de comune din județ. Iată care sunt acestea și obiectivele de investiții pentru care au primit finanțare:
- Detalii
Eforturile de ani de zile ale comisiilor Asociației Comunelor din România, privind elaborarea unui cod administrativ au dat roade! La finele lunii iunie, actul normativ al fost adoptat prin ordonanță guvernamentală. Noul Cod administrativ unește, practic, toate legile privind administrația locală, într-un singur act normativ.
- Detalii
În cadrul unei conferințe de presă organizate la Căminul Cultural Bârseștii de Jos din comuna Tigveni, Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș a lansat două proiecte cu finanțare europeană ce vor fi demarate în localitate. Este vorba de ”Complex de 4 locuințe protejate și Centru de zi în satul Bălilești și Complex de 4 locuințe Protejate și Centru de Zi în satul Bârseștii de Jos. Proiectele sunt cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional 2014-2020.
- Detalii
Asociația Comunelor din România este parte a unui consorțiu ce va coordona trei rețele de transfer de cunoștințe pentru promovarea bunelor practici agricole și prevenirea și reducerea riscului de poluare cu nitrați în toate județele țării. Rețelele sunt parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”- Finanțare Adițională, derulat de Ministerul Apelor și Pădurilor în perioada 2-17-20122.
Din consorțiu mai fac parte Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” – Academia Română (lider), Federația Națională PRO AGRO, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului - București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară - București, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" Iași, Universitatea din Craiova, și un partener din Polonia.
- Detalii
În perioada 17 – 20 februarie 2019 a avut loc la București cea de-a XXII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). La lucrările Adunării generale au fost prezenți peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației. Au răspuns invitației ACoR de a lua parte la dezbateri nu mai puțin de 10 miniștri, în frunte cu Premierul Viorica Dăncilă.
Pagina 1 din 2