baciu 1Începând cu data de 10 mai la Baciu se pune în aplicare o hotărâre conform căreia se acordă abonamente gratuite pe toate liniile pe toată zona metropolitană pentru pensionarii începând cu vârsta de 60 de ani, care au impozitul plătit. Pensionarii trebuie să vină la primărie să-și scoată o adeverință, care va fi prezentată la RATUC pentru emiterea abonamentului.
Referitor la lucrările în derulare în comuna Baciu, în proiectul de distribuție a apei, la Mera conductele de apă sunt aproape finalizate; cât de curând va fi finalizat și rezervorul. Se va intra apoi în linie dreaptă și se va putea da drumul la apă.

Se fac reparații la asfaltări în Popești, pe strada Magnoliei și pe strada Privighetorii. Pentru trotuarele din Baciu, strada Transilvaniei, vor fi scoase avizele. „Pentru strada Neptun am chemat din nou constructorul și i-am dat ultimatumul pentru amendă pentru toate spargerile pe care le-a făcut în zonă. S-au construit case duplexuri acolo și tot drumul e spart. Simultan, au venit și alte mașini care au contribuit la deteriorarea drumului. Timp de nouă luni am purtat negocieri pentru ca acest drum să fie reparat. Nu se primește recepția și nu se pot intabula clădirile care nu sunt conform proiectului, conform PUZ-ului, dacă nu există parcuri de joacă pentru copii, dacă nu sunt făcute apele pluviale, canalizările, lucrările de utilitate publică, nici nu se discută. Sunt reglementări care se aplică foarte strict, deoarece până acum veneau și se rugau de noi să le dăm recepția pentru ca să nu pară necredibili în fața cumpărătorilor, iar noi rămâneam cu buzele umflate. Știm că întârziem cu trei-patru luni, dar nu avem ce face, neavând certitudinea că după intabularea și vinderea apartamentelor vor respecta proiectul. În orice caz, ritmul de construire a mai încetinit”, am aflat de la primarul comunei Baciu, domnul Ioan Florin Mureșan.

Un gând pentru eroii neamului
Ziua Națională a Eroilor a fost serbată și în comuna Baciu. „Am făcut curățenie la toate monumentele din Corușu, Popești, Baciu, Rădaia și Suceagu. Manifestările au avut loc după următorul program: începând cu ora 10.00, depunere de coroane la Corușu, Popești, Baciu, Rădaia și Suceagu, în cinstea eroilor căzuți, care s-au jertfit pe altarul patriei, pentru ca noi să avem libertate, pentru a putea fi prostiți astăzi de alții, care ne iau terenurile. Alții și-au dat viața, iar noi nu suntem în stare, în viață și sănătoși fiind, să avem grijă de această moștenire”, a mai spus primarul comunei Baciu.