geaca 1Recent, pentru comuna Geaca s-a depus un proiect pentru parc de joacă pentru copii, care se va realiza prin Grupul de Acțiune Locală.
 „Se lucrează la proiectul tehnic pentru asfaltarea drumurilor comunale și de interes local, care se află în faza de finalizare. Urmează autorizația de construire; lucrarea se va scoate la licitație cât de curând.
Persoanele beneficiare de ajutor social au realizat lucrări de igienizare, colectare de deșeuri menajere la nivelul comunei. De asemenea, s-a îndepărtat vegetația din incinta instituțiilor publice din comună: primărie, școli, cămine culturale”, am aflat de la viceprimarul comunei, domnul Moldovan Șofronie Mihail.

Și în comuna Geaca a fost cinstită memoria eroilor la monumentul dedicat acestora, oficiindu-se o slujbă religioasă. Au fost depuse coroane de flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă. De asemenea, elevii de la Școala gimnazială Geaca și Sucutard au prezentat o serbare pregătită special pentru acest moment. La manifestare au fost prezenți reprezentanți ai primăriei, cadre didactice, preoți și enoriași.

Proiect premiat
În cadrul Galei “Perfect Imperfect”, organizată de Fundația „Pact” la București, în data de 17-18 mai anul curent, proiectul de dezvoltare comunitară derulat în comunele Geaca și Cornești de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă a fost cap de afiș, câștigând „Premiul pentru Perseverență”. Proiectul pentru măsuri integrate din comunele Geaca și Cornești, dar și alte proiecte de antreprenoriat social au fost prezentate în cadrul evenimentului.
Participarea tuturor partenerilor din cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru comunități marginalizate din Câmpia Transilvaniei” a fost o bună ocazie pentru manifestarea aprecierii față de munca depusă.
Gala Perfect Imperfect a premiat povești despre schimbare împreună cu oameni din grupuri de inițiativă și asociații locale, antreprenori din mediul rural și reprezentanți ai unor organizații care susțin proiecte de dezvoltare comunitară sau de antreprenoriat din România și din țări precum Scoția, Belgia, Ungaria și Zimbabwe. Gala a făcut parte din evenimentul de învățare „Perfect Imperfect – Povești despre cum greșeala poate fi parte din drumul către o comunitate mai bună", organizat de Fundația Pact în parteneriat cu Rețeaua pentru dezvoltare comunitară RuralNet, Rețeaua Europeană de Dezvoltare Comunitară (EuCDN) și Global Fund for Community Foundations.
În 25 mai a avut loc în satul Lacu din comuna Geaca o întâlnire cu oamenii, în care Fundația Civitas le-a prezentat proiectul pe care îl desfășoară în comuna lor. De asemenea, s-a urmărit identificarea nevoilor localnicilor, în vederea organizării activităților viitoare.

Campanie de donații
“Renaștem spiritual comunității” este deviza sub care Fundația Civitas pentru Societate Civilă, Asociația Centru pentru o Societate Durabilă, Comuna Geaca, Fundația Creștină Diakonia, Comuna Cornești și Școala Gimnazială Geaca organizează, între 14 și 16 iunie, de luni până vineri, între orele 10.00 și 13.00, la Căminul Cultural Geaca, o campanie de donații în folosul comunităților defavorizate din Câmpia Transilvaniei. Puteți dona haine și alimente.

Întâlnire cu producătorii agricoli
“Nod Verde”, primul Food Hub din nordul Transilvaniei, un centru de integrare și agregare a producătorilor și produselor din județul Cluj a programat vineri, 8 iunie, de la ora 11.00, la Căminul Cultural Geaca, o întâlnire cu producătorii agricoli din zonă, pentru a purta discuții despre modalitățile prin care se pot comercializa produsele cultivate în gospodăriile fermierilor.