06iaraDin discuţia cu primarul comunei Iara, Ion Dorin Popa, am înţeles că în cursul lunii februarie au avut loc mai multe şedinţe pentru a se delibera în privinţa constituirii unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, care să aibă ca şi acţionar majoritar Consiliul Local Iara.
Este vorba despre o propunere mai veche, prin care se doreşte găsirea unui manager care să se ocupe de administrarea sălii “PARC” de la sala multifuncţională din localitatea Iara şi de supervizarea evenimentelor care vor avea loc în acea locaţie.
De asemenea, în această perioadă a început lucrul la refacerea şi modernizarea drumului comunal DC 104, investiţie ce se va realiza din fonduri europene, un proiect depus pe Măsura 322 D. Edilul comunei ne-a menţionat, totodată, că urmează să fie scoase la licitaţie păşunile, în condiţiile în care contractele de arenda existente au expirat.
Cea mai mare dezamăgire pentru edilii comunei Iara este însă faptul că bugetul pentru 2015 este mult mai mic decât cel de anul trecut, fiind imposibil a se stabilii proiecte foarte îndrăzneţe. “Procentul din încasările de taxe şi impozite locale este foarte mic, în jur de 60%. Oricum, veniturile proprii sunt foarte mici, ţinând cont de faptul ca cetăţenii beneficiază de o reducere de 50%, conform legii. Din acest punct de vedere, suntem foarte vulnerabili”, a declarat primarul Ioan Dorin Popa.