33Primăria Călăţele îi mobilizează pe cei care beneficiază de ajutor social în fiecare zi de joi şi vineri, pentru realizarea curăţeniei şi ecologizării pe raza comunei. În caz de neprezentare, reprezentanţii administraţiei locale spun ca vor fi nevoiţi să le taie ajutorul social, a atenţionat viceprimarul Constantin Ghiţe.
“În paralel, continuă lucrările la apă şi canalizare, în vederea recepţiilor finale. De asemenea, se efectuează reparaţii la drumurile de pe raza comunei, care după perioada de iarnă se afla într-un stadiu avansat de degradare”, precizează reprezentatul primăriei.
În vederea executării lucrărilor pentru întreţinerea infrastructurii în comună, a fost achiziţionată recent o cupă pentru taluzat rigole şi şanţuri. Deşi curăţarea şanţurilor este o obligaţie a cetăţenilor, în condiţiile în care există porţiuni mari de drum între locuinţe, această investiţie era necesară.
O noutate pe plan cultural-artistic este înfiinţarea unei noi grupe de dansatori, pe lângă “Măgura Călăţele”, unde sunt pregătiţi copii din comună, cu vârsta sub 10 ani. Această iniţiativă s-a născut din dorinţa de asigurarea a continuităţii ansamblului, pentru că membrii “veterani” cresc, părăsind comuna pentru a merge la liceu.