26Iubitorii sporturilor de iarnă şi ai muntelui au avut ocazia să se deconecteze de la problemele zilnice şi aglomeraţia şi stresul urban, în cele trei zile ale “Festivalului Pereţilor de Gheaţă”, eveniment organizat de Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj, în parteneriat cu Primăria Mărgău şi Parcul Natural Apuseni.


Aşa cum au anunţat organizatorii, în acest an, bine-cunoscutul eveniment sportiv “Cupa Răchiţele”, cu o tradiţie de 12 ani, s-a desfăşurat în perioada 13-15 februarie într-o nouă formulă, mult mai dinamică şi interactivă. Participanţilor li s-a pus la dispoziţie echipament special pentru căţărat, 4 tiroliene, dar a fost marcat şi un traseu pentru schi de tură, pe o distantă de 10 kilometri. Traseul era cu atât mai motivant, cu cât la finiş participanţii găseau un bileţel cu care intrau automat în tombola dotată cu premii de aproximativ 3.500 de lei, constând în echipament sportiv montan. Tot în mod gratuit au intrat în competiţia pentru aceste premii şi cei care s-au înscris online la activităţile organizate cu ocazia festivalului.
Noua variantă a evenimentului găzduit de Cascada Vălul Miresii s-a dovedit un succes. “A fost o reuşită, e altceva. Era monoton. Aceleaşi feţe participau la competiţii, aceiaşi campioni... Ne-am dorit să promovăm altfel sportul, să creăm noi competitori. La această ediţie am avut aproximativ 70 de căţărători, pentru că atât ne-a permis timpul fizic, şi am estimat ca au fost în jur de 500 de spectatori în cele trei zile de festival”, a explicat Florin Mihăuţ, vicepreşedinte al Asociaţiei Salvamont Salvaspeo, organizator.