cetateni 2 latVești bune la capitolul investiții: conducerea Primăriei Cetățeni a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui parc fotovoltaic care să acopere consumul energetic al instituțiilor publice de pe raza comunei și iluminatul stradal. O altă solicitare de finanțare vizează continuarea modernizării iluminatului public. ”Efectuăm procedurile necesare pentru achiziția serviciilor de proiectare la parcul fotovoltaic. Așadar, putem spune că am început implementarea acestui proiect. Rămânând în zona energiei electrice, așteptăm semnarea contractului cu Administrația Fondului de Mediu pentru continuarea modernizării iluminatului public stradal în localitate. Este vorba de o finanțare pe care am reușit să o obținem la finele anului trecut”, a precizat primarul Mugurel Minciună.
În procedură de licitație de află și lucrările de asfaltare a Străzii Soarelui, în lungime de 1,3 km, și construirea centrului pentru persoane vârstnice, proiect ce se va derula cu fonduri de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. ”Vom începe curând modernizarea Străzii Soarelui, obiectiv pentru care am primit sprijin financiar de la Consiliul Județean și, de curând, am finalizat asfaltarea Străzii Teilor, tronson pentru modernizarea căruia am primit, de asemenea, fonduri de la Județ.”, a completat primarul Mugurel Minciună.
 
Incendiu pe 30 de hectare de pădure!
cetateni incendiuDupă 4 zile de coșmar, în urma eforturilor cumulate ale reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență dar și ai Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență din comunele Cetățeni și Stoenești, focul din pădurea de lângă Schitul Cetățuia a fost stins. Au ars în jur de 30 de ha de pădure, cauza izbucnirii incendiului fiind încă neelucidată. Conform declarațiilor edilului Mugurel Minciună, s-a acționat chiar și în ziua de Paște, cu toate forțele.
”Ancheta este încă în derulare; nu se știe exact de la ce a izbucnit incendiul - posibil, de la o țigară. Cert este că ne-am mobilizat cum am putut mai bine, intervențiile noastre și ale ISU fiind îngreunate de vântul care a bătut încontinuu, cu o intensitate destul de mare în acele zile. Exista pericolul ca focul să se extindă la schit - Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă și să distrugă un simbol al zonei, o atracție pentru turiști și credincioși, un lăcaș încărcat de istorie și spiritualitate, un simbol al creștinătății poporului român din cele mai îndepărtate timpuri.”, a declarat primarul din Cetățeni.