poiana lacului parc 2Administrația publică locală din Poiana Lacului a continuat în luna aprilie lucrările în parcul din centrul comunei. ”Au fost toaletați copacii și urmează să plantăm arbori, flori și să așternem gazon, acțiunile având ca scop reamenajarea parcului. În planuri intră și realizarea unui Monument al Eroilor în incinta parcului”, declară primarul Valerică Spirea. Pe de altă parte, drumurile neasfaltate din comună au fost reprofilate cu grederul în cursul lunii aprilie, chiar înaintea sărbătorilor pascale. Autoritățile locale au realizat lucrările în colaborare cu OMV Petrom, partener tradițional în mai multe proiecte locale. Totodată, Primăria a lansat licitația pentru achiziția unui buldoexcavator pentru lucrări de gospodărire comunală. Pentru acest proiect au fost atrase fonduri europene, prin GAL. 

Investiții se fac la Poiana Lacului și pentru confortul elevilor, în sensul că administrația locală a montat stația de încărcare pentru vehicule electrice ce va deservi microbuzul nepoluant alocat de Consiliul Județean. Microbuzul destinat transportului școlar a fost achiziționat cu fonduri prin PNRR, în cadrul unui proiect derulat de administrația județului. Mașina va ajunge în localitate în următoarele săptămâni. 
 
Concurs de ciocnit ouă, în a doua zi de Paște
poiana lacului concursTârgul de Paște s-a ținut și anul acesta în satul Păduroiu Vale, precum la fel a fost păstrată și tradiția organizării concursului de ciocnit ouă, competiție înființată de campionul mondial la skandenberg, Viorel Dobrin, originar din Poiana Lacului. Anul acesta, la concurs au participat 20 de ciocnitori, încurajați de susținători și simpatizanți, dar și de către primarul Valerică Spirea. Concursul s-a desfășurat pe categorii: ciocnit ouă de găină, ouă de bibilică și frumusețe. Câștigătorii au primit medalii și diplome din partea organizatorului. Prin implicarea și efortul sportivului Viorel Dobrin, concursul de ciocnit ouă de la Poiana Lacului a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediție. Anual participă concurenți din Poiana Lacului, din Cocu, Uda, Vedea și Lunca Corbului. Manifestarea contribuie astfel la păstrarea tradițiilor locale, încurajează spiritul de competiție, iar oamenii au parte de bucuria întâlnirii în zi de sărbătoare.