harsesti latÎn pragul unui nou an școlar, o veste bună vine din domeniul educației. În comuna Hârsești a fost pus la punct un centru de zi pentru preșcolari, în vederea asigurării unor servicii de educație timpurie complementare. Clădirea în care își va desfășura activitatea centrul a fost modernizată și dotată de autorități, iar proiectul finanțat, prin PNRR, asigură și masa copiilor înscriși în centru. Beneficiarii investiției sunt un număr de 25 de copii, cu vârste cuprinse între 2-6 ani, care vor avea parte de activități recreative și educative în completarea celor desfășurate la grădiniță. Proiectul este derulat de Primăria Hârsești în colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Argeș. Centrul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare din comuna Hârsești este singurul finanțat prin PNRR în județul Argeș. 
Pe de altă parte, Școala Gimnazială Hârsești se află în curs de dotare cu echipamente digitale și mobilier cu fonduri europene (PNRR). Componentele IT au sosit la școală, au fost montate și pot fi folosite de elevi și profesori începând de săptămâna viitoare. În scurt timp va fi livrat și noul mobilier pentru sălile de clasă. 
 
Noi pași pentru implementarea proiectului de gaze

Demersurile pentru înființarea rețelei de gaze avansează, în sensul că studiul de fezabilitate a lucrărilor este aproape gata, iar proiectul va fi scos în curând la licitație. Administrația publică locală din Hârsești caută să accelereze procedurile, în condițiile în care DJ 679, drum pe care se vor derula mare parte din lucrări, va intra în proces de modernizare de anul viitor. ”Documentația este în mare parte finalizată, urmează licitația pentru lucrări și demararea execuției. Sperăm să obținem înțelegere la constructorul de pe DJ 679, astfel încât să putem lucra concomitent. Lucrările la rețeaua de gaze se vor desfășura în afara părții carosabile, așadar nu afectează ce se întâmplă pe drum. De asemenea, pentru a nu umbla la drum după modernizare, am făcut acum branșamentele la apă și canalizare”, precizează primarul Ionel Moloiu. Proiectele derulate prin Programul ”Anghel Saligny” - extinderea rețelei de canalizare, respectiv asfaltarea drumurilor locale, sunt în desfășurare la momentul actual. La canalizare, gradul de realizare a investiției a atins pragul de 50%, iar la drumuri lucrările se apropie de final.