gherzanO analiză reală și pertinentă a alegerilor locale și europarlamentare ne face să înțelegem că „nu tot ce zboară, se mănâncă”. Siguranța unora le-a jucat feste atât de mari încât, din aleși sigur-garantați, au ajuns pierzători. În alte situații, primari care controlau lejer Consiliile Locale, beneficiind de un număr suficient de consilieri pentru a trece proiectele, acum se zbat între a ceda un post de viceprimar pentru a putea face o majoritate cu unul dintre partidele cu număr și mai mic de aleși locali și riscul de a nu face nimic pentru populație, în cazul în care nu își pot asigura majoritatea.
Reformele despre care se tot vorbește, stagnează. La nivel național, partide cu tradiție au fost detronate, în unele locuri chiar de către partenerii de coaliție. Useristul Drulă și-a asumat regresul partidului în alegeri și a demisionat. Asta nu au făcut-o cei din partidele de guvernământ, care au pierdut chiar făcându-se de râs, dar au rămas fermi pe poziție, arătând lipsă de caracter și superioritate față de electorat.
Așteptăm „prezidențialele”, sperând ca „stăpânii” partidelor să vadă și interesul partidului ce-l stăpânesc și, de ce nu, interesul electoratului, în afară de interesele lor obscure și insipide.

 

Cătălin Gherzan