cateascaDupă finalizarea lucrărilor de introducere a canalizării pe tronsonul Siliștea - Gruiu, autoritățile comunei Căteasca demarează în aceste zile modernizarea drumului din satul Gruiu. Lucrarea este finanțată din bugetul local și face parte dintr-un plan amplu al administrației locale de a moderniza drumurile din comună. De altfel, în cursul lunii iunie, pe alte două drumuri comunale au fost realizate lucrări de reabilitare. Este vorba despre DC 108 și DC 109, Cireșu - Siliştea. În prezent se lucrează și la reabilitarea moderată a sediului Primăriei Căteasca, proiect finanțat prin PNRR. 

În plan administrativ, primarul Liviu Năstase a câștigat un nou mandat la conducerea Primăriei Căteasca. Edilul își va continua astfel proiectele de dezvoltare și modernizare a comunei, unele dintre acestea fiind deja în plină execuție. ”Mulțumesc tuturor cetățenilor comunei Căteasca care au fost alături de mine și m-au sprijinit în câștigarea unui nou mandat crucial pentru dezvoltarea comunei. Împreună vom reuși să realizam tot ce vă doriți!”, a transmis primarul Liviu Năstase
Obiectivele prioritare pentru următorul mandat vizează investiții în multiple domenii de interes. Concret, este vorba despre realizarea canalizării în satele Gruiu-Siliştea-Cireșu (investiție în execuție), reabilitarea moderată a Primăriei Căteasca (investiție în execuție), amenajare alei pietonale pe o lungime de 3 km; proiect stație tratare apă Cireşu, proiect stație de tratare a apei Recea - Catanele și forare puț; extinderea canalizării în Căteasca pe strada omisă de vechea administrație în proiectul de canalizare Căteasca-Coşeri; extinderea reţelei de apă; dotare mobilier și materiale didactice pentru școli; dotare microbuze școală; stații de încărcare vehicule electrice; montare panouri fotovoltaice și asigurarea energiei iluminatului public; realizare sistem integrat de colectare gunoi; reactualizarea PUG-ului general și transpus în GIS; reabilitare structură școlară Cireșu prin fonduri europene; amenajare parc de agrement în fața Primăriei Căteasca; configurare șanț și parcare pentru structura școlară de la Catanele - Recea și dotarea cu mobilier și stație de sunet modernă a Căminului Cultural Căteasca.