popestiProiectul de relocare a conductelor de apă de pe traseul DJ 504, drum care asigură legătura cu județul Teleorman, este cel mai important obiectiv în această vară pentru autoritățile comunei Popești. Aprobat la finanțare prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”, proiectul prevede mutarea rețelei de distribuție apă în afara părții carosabile a drumului public pentru o mai bună monitorizare și gestionare a eventualelor avarii. Autoritățile locale au nevoie de un aviz de la Regia de Drumuri Județene pentru a putea executa lucrări pe DJ 504. Finanțarea aprobată comunei Popești prin programul guvernamental pentru această investiție este de 3,5 milioane de lei. 

Lucrările prevăzute în cel de-al doilea proiect finanțat de Guvern - asfaltare drumuri locale în comuna Popești, au fost în mare parte finalizate. ”A fost turnat asfaltul pe toate cele patru străzi incluse în proiect, în satele Purcăreni, Slobozia, Popești și Palanga. Mai avem ceva de finalizat la strada din satul Popești, sunt anumite lucrări care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, dar ne vom descurca pe plan local”, precizează primarul Ion Mihai
Pentru finalizarea noului cămin cultural, Primăria Popești mai are nevoie de 300.000 lei, bani care au fost alocați de Consiliul Județean Argeș, la rectificarea bugetară din luna iunie. Nu în ultimul rând, după sosirea echipamentelor digitale, la Școala ”Victor Târcovnicu” Slobozia este așteptat să ajungă zilele acestea și mobilierul școlar. Dotarea unității școlare se face prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene prin PNRR. Primăria Popești a investit constant în școală prin reabilitarea și modernizarea sălilor de clasă, a grupurilor sanitare, amenajarea unui loc de joacă și instalarea unui sistem performant de supraveghere video. 
Au fost alegeri locale în luna iunie și, în urma acestora, actualul viceprimar Cornel Trîncă a devenit noul primar ales al comunei Popești. Om cu experiență în administrația publică locală, cu patru mandate de viceprimar la activ, Cornel Trîncă va prelua mandatul de primar în toamna acestui an.