rociu 1Ca în fiecare an, Ziua Eroilor, celebrată de Sărbătoarea Înălțării, a fost marcată cu onoarea cuvenită la Rociu. Autoritățile locale, cadrele didactice și elevii de la școală au depus coroane de flori la Monumentele Eroilor din comună, aducând astfel un omagiu eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. 
În plan investițional, la Rociu continuă în această perioadă lucrările de asfaltare a străzii Rariești, în satul Gliganu de Jos. Investițiile sunt realizate cu fonduri din bugetul Primăriei Rociu și cu sprijinul Consiliului Județean, instituție care în luna iunie a făcut alocări bugetare pentru finanțarea acestui obiectiv. Totodată, o altă stradă din comuna Rociu se află în proces de modernizare prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”. Este vorba despre strada Moșteni (fosta Bisericii). 
 
Aurel Bălășoiu revine în funcția de primar
Conform rezultatelor alegerilor locale din luna iunie, Aurel Bălășoiu este noul primar ales al comunei Rociu. Primar al localității timp de mai multe mandate, actualmente deputat în Parlamentul României, Aurel Bălășoiu se va întoarce astfel din toamnă la conducerea administrativă a comunei Rociu. „Vă mulțumesc pentru încrederea acordată pe 9 iunie. împreună cu dumneavoastră și echipa mea, vom parcurge un drum cu responsabilitate, proiecte și provocări, pentru viitorul comunei și o viață mai bună. Timpul este necruțător, iar noi avem datoria să ajutăm comuna să crească, să se dezvolte sustenabil și să devină înfloritoare.”, a transmis aurel Bălășoiu, după aflarea rezultatelor alegerilor.