babana primar bunLa Băbana, lucrările la unul din proiectele finanțate de Guvern prin Programul „Anghel Saligny” - introducerea rețelei de canalizare și stație de epurare a apelor uzate în satul Groși, au fost sistate. Antreprenorul a luat această decizie din cauza faptului că Ministerul Lucrărilor Publice întârzie decontarea facturilor. „Este vorba de trei facturi restante, din aprilie anul acesta, în valoare de peste 750.000 de lei. E o sumă considerabilă, având în vedere că, pentru finalizarea investiției, antreprenorul trebuie să achiziționeze și să monteze stația de tratare a apei, care ulterior trebuie conectată la rețeaua de electricitate și, nu în ultimul rând, conform proiectului, trebuie să asfalteze pe întreg traseul conductei. Sperăm ca Guvernul să facă plățile, în așa fel încât investiția, realizată în proporție de 70%, să fie finalizată cât mai repede.  În schimb, la cel de-al doilea proiect pe „Anghel Saligny”, extindere canalizare și realizarea de racorduri în satele Băbana, Cotmenița și Ciobănești, se lucrează, chiar dacă și aici Ministerul Lucrărilor Publice întârzie plata unor facturi.”, spune primarul Bebe Ivan
 
Dotări pentru Școala Gimnazială
Referitor la Proiectul ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale Băbana”, administrația locală a finalizat licitația, astfel că au fost furnizate deja echipamentele digitale, mobilierului școlar cât și dotarea cu echipamente, aparatură sportivă și materiale specifice sălii de sport. Urmează dotarea laboratoarelor de biologie, fizică, chimie și de asistentă psihopedagogică. Valoarea totală a proiectului este de 627.439,40 lei.
 
Fără surprize la alegeri
Așa cum mai toată lumea prognoza, Bebe Ivan a obținut un nou mandat în fruntea Primăriei Băbana, dovedind faptul că este unul dintre cei mai iubiți edili din mediul rural argeșean. „Nu vreau să fac mare „zgomot” pe seama realegerii mele, vreau doar să-i asigur atât pe cei care m-au votat, cât și pe cei care au avut alte preferințe electorale, că voi rămâne același edil echidistant și voi depune eforturi în continuare pentru ca gradul de confort al locuitorilor acestei frumoase comune să se îmbunătățească de la an la an.”, a declarat Bebe Ivan.