bughea de jos 3La mijlocul lunii iunie, de sărbătoarea Înălțării, administrația din Bughea de Jos a organizat la cele trei monumente de pe raza comunei ceremonii de comemorare a eroilor neamului și un parastas în memoria acestora. N-au lipsit de la acest moment emoționant elevii Școlii Gimnaziale, însoțiți de profesori. „Împreună cu elevi și profesorii de la Școala Gimnazială, preoți și locuitori ai comunei, am adus un omagiu și ne-am exprimat respectul și recunoștința față de eroii neamului, aceia care și-au jertfit viața pentru glia strămoșească, pentru libertate și independență. Doresc și pe această cale să mulțumesc celor care s-au implicat în această activitate, care s-a derulat la Monumentul Eroilor din centrul comunei, dar și la cele din satele Mlăci și Hulubești.”, a declarat primarul Ion Tănăsescu.
„Nu mai folosiți apa potabilă pentru udat!”
Edilul Câmpulung, societatea comercială care gestionează rețeaua de alimentare cu apă a comunei, a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia solicită abonaților să nu mai folosească apa potabilă la udat:
Vă reamintim că apa potabilă nu are destinație de apă menajeră sau industrială, ca să poată fi utilizată în scop agricol! 
În perioada caniculară utilizarea apei potabile în scop menajer conduce la perturbări ale furnizării pentru ultimii consumatori ai sistemului de alimentare cu apă, în special pentru cei aflați în zone mai înalte. Deja, de mai multe zile, ne confruntăm cu această problemă în toată aria de operare - mun. Câmpulung și comunele limitrofe.
Insistăm să facem apel la fiecare abonat al nostru pentru a înțelege gravitatea unui gest ce pare nesemnificativ, cum este udatul grădinilor sau gazonului! În acest timp, alți abonați rămân fără apă potabilă mai multe ore, chiar în perioada de vârf de caniculă!
Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spațiilor verzi constituie contravenție și se sancționează cu amendă, conform Legii apelor Nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare (art.87, pct.12.”, se arată în comunicatul de presă al societății Edilul Câmpulung.