barla latÎn comuna Bârla sunt în derulare în această perioadă mai multe proiecte în diverse domenii de interes. Cu ajutorul fondurilor accesate prin PNRR, autoritățile locale execută lucrări de eficientizare energetică la sediul primăriei, instalează un al doilea sistem de supraveghere video în comună și elaborează PUG-ul localității. Și în infrastructura de utilități, banii europeni vor aduce un plus de confort pentru cetățenii comunei, în sensul că rețeaua de canalizare va fi extinsă pe o lungime de 12 km, iar cea de alimentare cu apă pe o lungime de 4,3 km pe aglomerarea Mozăceni - Podișoru - Bârla.

Lucrările fac parte dintr-un proiect finanțat prin Componenta C 1 Managementul apei a PNRR. ”Licitația pentru proiectare și execuție a fost finalizată. Termenele pentru lucrări sunt de două luni pentru proiectare, respectiv 12 luni pentru execuție. În următoarele zile vom emite ordinul de începere a acestora”, precizează primarul Gheorghe Voicu. 

A fost semnat contractul pentru furnizarea echipamentelor digitale și a mobilierului la Școala Gimnazială Bârla, în baza proiectului finanțat prin Componenta C 15 Educație a PNRR. Dotările vor ajunge în școli până la reluarea cursurilor elevilor. 
Vești optimiste sunt și în ceea ce privește proiectul pentru rețeaua de gaze. Suma pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Local și a fost făcută achiziția lucrărilor de documentare. Localitatea este asociată cu comunele Hârsești și Tufeni (Olt) în vederea implementării unui proiect prin Programul ”Anghel Saligny” pentru extinderea rețelei de gaze pe o lungime de 30 km. În satul Mozăceni vechile conducte de gaze au fost recent înlocuite de operatorul regional. 
În perioada următoare, administrația publică locală intenționează să amenajeze loc de joacă în cadrul parcului din satul Bârla și să facă recepția sălii de sport din satul Mozăceni Vale. 
Nu în ultimul rând, cetățenii din Bârla vor îmbrăca haine de sărbătoare pe 3 august, atunci când în localitate vor avea loc o nouă ediției a Zilei Comunei, respectiv Festivalul ”Hora ca la Bârla”. 
În plan administrativ, edilul Gheorghe Voicu a câștigat un nou mandat la conducerea Primăriei Bârla. ”Sunt mulțumit că oamenii au înțeles că proiectele de dezvoltare locală se pot face doar cu majoritate și astfel am reușit să scoatem un rezultat bun și pentru Consiliul Local. Avem 8 din cei 13 consilieri locali, ceea ce înseamnă că avem formula care ne trebuie pentru a duce la îndeplinire ceea ce am promis cetățenilor. Alegerile au trecut, iar acum avem multă treabă de făcut!”, a declarat primarul Gheorghe Voicu.