sapataLucrările pentru creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu” din satul Bănărești continuă pe parcursul vacanței de vară. Totodată, unitatea de învățământ se află în plin proces de dotare, conform unui proiect accesat prin PNRR Componenta C 15 Educație.  Astfel, la școala din comuna Săpata au sosit deja echipamentele IT pentru sălile de clasă (table inteligente, calculatoare), iar în scurt timp va ajunge și mobilierul școlar. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziționate și materiale didactice pentru procesul instructiv - educativ. În paralel, în lucru se află modernizarea sistemului de iluminat public cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). La finalul lucrărilor, peste 90% din comuna Săpata va beneficia de iluminat stradal performant. 
Continuitatea în administrația publică locală a fost asigurată și în comuna Săpata în urma alegerilor locale din data de 9 iunie. Laurențiu Micu a câștigat un nou mandat de primar, cel de-al patrulea. Edilul spune că își dorește să finalizeze proiectele pentru care a fost accesată finanțare, dar are în plan și noi obiective de investiții care să contribuie la schimbarea în bine a localității. ”Le mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Săpata, și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat. Voi fi în continuare primarul tuturor oamenilor! Ca și până acum, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a dezvolta comuna Săpata și pentru a îmbunătăți condițiile de viață oferite cetățenilor”, a declarat primarul Laurențiu Micu. 
 
„Să-ți faci vara sanie...”
sapata tractor„Să-ți faci vara sanie, iar iarna car!” Bine-cunoscutul proverb românesc a prins viață la Săpata. Astfel, la mijlocul lunii iunie, în ograda Serviciului de gospodărire al comunei a poposit un modern utilaj. Este vorba de un tractor dotat cu lamă, numai bun de folosit în anotimpul rece, pentru deszăpezirea drumurilor din comună. Cea mai mare parte a fondurilor necesare achiziției provin din sursă europeană, urmare a unui proiect de finanțare depus de administrația din Săpata prin intermediul Grupului de Acțiune Locală.
Nu în ultimul rând, în luna august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august), autoritățile locale organizează o nouă ediție a Zilei Comunei. Cetățenii localității și nu numai, sunt așteptați să se bucure de această zi specială pe terenul de sport din satul Bănărești.