cicanesti latAdministrația din Cicănești a dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul privind reabilitarea unor drumuri de interes local din comună, investiție finanțată prin programul guvernamental „Anghel Saligny”. Peste 15 drumuri vor fi asfaltate, practic printre ultimele rămase nereabilitate. „Cu acest proiect, campania de reabilitare a infrastructurii rutiere, demarată în urmă cu mai mulți ani în comună, se apropie de final. Vom avea asfalt pe toate drumurile de interes local! Între timp lucrăm la o extindere la rețeaua de canalizare, pe o lungime de 400 de metri, pe Strada Onceștii de Jos. Totodată, în iulie încep și lucrările de reabilitare termică a celor două corpuri de clădire care compun Școala Gimnazială Cicănești. Investiția cu bani europeni va fi finalizată până în toamnă, când elevii vor reveni la cursuri. Tot în această perioadă ne ocupăm de achiziționarea de dotări pentru școală, proiect finanțat tot din fonduri europene. Deja au sosit echipamentele IT, urmează mobilierul și materialele didactice. În paralel, se va lucra și la proiectul privind reabilitarea iluminatului public, finanțat tot prin PNRR, investiție în valoare de 1 milion de euro, derulată prin Agenția Fondului de Mediu. Conform proiectului, pe drumurile principale din comună vor fi montate peste 200 de lămpi economice, de tip LED, întregul sistem urmând a fi controlat prin telegestiune.”, spune primarul Ion Ionescu.  
 
Ion Ionescu, reconfirmat în fruntea comunei!
N-a fost loc de surprize la Cicănești, la alegerile locale din iunie. Actualul primar, Ion Ionescu, a câștigat detașat un nou mandat. „Mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot, fie că au pus ștampila pe mine ori nu. Eforturile mele și ale administrației pe care o conduc de a atrage fonduri și a realiza an de an noi și noi investiții de interes public, au fost răsplătite, iată, de către comunitate, prin votul din 9 iunie. Voi face tot ce ține de mine să nu-i dezamăgesc pe oameni nici în următorii patru ani.”, a menționat edilul șef din Cicănești.
 
Mii de oameni la „Tamașiană”!
cicanesti tamasiana 2Aproximativ 5.000 de oameni au luat parte, în a treia duminică a lunii iunie, la populara sărbătoare „Tamașiana”. Frumusețea peisajului în care se desfășoară evenimentul, prestația interpreților și a grupurilor invitate la sărbătoare, preparatele tradiționale, berea rece și voia bună fac din „Tamașiana” una dintre cele mai iubite sărbători din județ. Principalul moment de atracție îl constituie însă concursul de tracțiune hipică. „An de an se înscriu la acest concurs din ce în ce mai mulți concurenți, din tot județul. Anul acesta au participat 40 de cai, dimpreună cu stăpânii lor. Desigur, câștigătorii au fost premiați. Pentru iubitorii de animale țin să menționez că regulamentul concursului interzice orice formă de violență asupra cailor, pe timpul desfășurării probelor.”, a precizat edilul șef din Cicănești.