stefan cel mare 1Ziua Internațională a Iei (24 iunie), sărbătoarea portului românesc, a fost marcată într-un mod deosebit în comuna Ștefan cel Mare. Frumusețea piesei principale a costumului popular a fost adusă în prim plan în atelierele Asociației ”Meșteșuguri argeșene”, condusă de inimoasa profesoară Sgîea Florența, care a contribuit la includerea iei cu altiță în patrimoniul UNESCO.  La sărbătoarea ”cămășii cu altiță” au fost prezenți numeroși copii, școlari și preșcolari cu dragoste de portul popular, din localitate, respectiv de la două școli din Pitești - Școala ”Traian” și Școala ”Tudor Arghezi” - însoțiți de cadre didactice. În mijlocul acestora s-au aflat primarul Ion Parpală, președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, parlamentari, consilieri județeni și locali. 
“Mulțumim domnului primar Ion Parpală, mulțumim tuturor celor prezenți aici, pentru că e un eveniment minunat - Ziua Iei românești. Aici sunt niște oameni minunați, fără de care tradițiile noastre probabil n-ar mai fi ceea ce sunt. Copii, mă adresez vouă cu rugămintea să fiți în continuare păstrători ai tradițiilor poporului român, să fiți în continuare iubitori de țară, să fiți românii adevărați fără de care țara aceasta nu poate avea viitor. Dumnezeu să ne ajute pe toți să fim mai uniți, să fim mai buni și să construim împreună România la care visăm cu toții!”, a transmis Ion Mînzînă.
 
Recepție la asfalt
Pe plan local urmează recepția lucrărilor de asfaltare a drumurilor din proiectul finanțat prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”. Aproximativ 7 km de drumuri locale au fost modernizați prin asfaltare. La alegerile din luna iunie, actualul edil Ion Parpală a câștigat al doilea mandat de primar al comunei. Ion Parpală are în vedere pentru următorii ani obiective importante pentru bunăstarea comunității, precum continuarea modernizării drumurilor din comună, extinderea rețelei de canalizare și modernizarea Căminului Cultural.