schitu golesti primar 1Rezultat inedit al alegerilor locale, la Schitu Golești: același primar a fost ales cu același procent, vreme de trei mandate! Din 2016 la cârma comunei, Vasile Miriță a fost ales ulterior, încă de două ori. Procentajul celor care l-au vrut de fiecare dată în frunte administrației a fost identic: 72%! ”La Schitu Golești oamenii au ales continuitatea! Adevărat, atât la alegerile din 2016, la cele din 2020 și acum, în 2024, procentul meu a fost de 72%. Asta cred că spune foarte multe, în ciuda faptului că acum am trecut prin cea mai urâtă și murdară campanie electorală, în care s-au folosit atacuri la persoană și au fost aduse jigniri mie și familiei mele. Cu toate acestea, votul exprimat al cetățenilor înseamnă că munca mea a fost apreciată și că au fost înțelese eforturile constante depuse pentru dezvoltarea localității. În continuare voi păstra ritmul intens de atragere a fondurilor, de continuare a investițiilor, pe scurt, de modernizare a comunei în toate domeniile. Le mulțumesc tuturor și îi asigur că mergem pe drumul cel bun, rezultatele vorbind de la sine”, a declarat edilul șef Vasile Miriță.
Cât de curând în comună vor fi instalate stații destinate încărcării automobilelor electrice, proiect finanțat din fonduri europene, și vor demara lucrările de modernizare a iluminatului public, grație unei finanțări obținute prin Administrația Fondului de Mediu. „Așteptăm avizul final de la Distrigaz pentru semnarea contractului de finanțare pentru extinderea sistemului de gaze naturale în satul Loturi și pe tronsonul Valea Neagră din satul Valea Pechii, extindere în lungime de 3,15 km. Proiectul este finanțat cu fonduri guvernamentale, prin Programul Anghel Saligny.”, precizează primarul Vasile Miriță.
 
Multiple activități la clădirea socio-culturală
schitu golesti cladireClădirea socio-culturală, renovată cu fonduri europene și bani de la bugetul local, își dovedește utilitatea și funcțiunile. Aici, ansamblul de dansuri „Hora” și Grupul de canto popular „Mugurașii de la Schitu” se pregătesc săptămânal. Tot aici a fost înființat un Club al pensionarilor, unde cei ajunși la vârsta senectuții pot socializa în cadrul unor partide de șah, table, cărți ori rummy. A fost amenajat și un Muzeul al satului, dar și arhiva Primăriei, aceasta din urmă aflată în plin proces de recondiționare, selectare și arhivare.