cepariAvând în vedere faptul că traversăm o perioadă de secetă, sistemul de alimentare cu apă din localitatea Cepari are de suferit, cantitatea de apă nemaifiind suficientă în raport cu nevoile localnicilor. Una dintre prioritățile conducerii administrației locale este execuția unui nou foraj, pentru suplimentarea debitului, în zona Cepari Pământeni. ”Investiția este mai mult decât necesară și urgentă. Bazinul de stocare existent este unul de capacitate mare, de 300 mc, deci din acest considerent nu ar fi o problemă: avem unde stoca apa! De fapt, conform calculelor noastre, ar mai fi nevoie de alte două foraje, în punctele Plaiul Oii și Morăști. Va crește foarte mult consumul datorită construcției autostrăzii. Vom avea cel puțin 400-500 de noi consumatori, dat fiind numărul mare al muncitorilor, plus consumul inerent construcției. De aceea, oportun ar fi să executăm trei foraje în punctele amintite. Urgența maximă este măcar realizarea celui din Cepari Ungureni”, a declarat primarul Cristian Ciobanu.
În altă ordine de idei, în derulare se află proiectul de dotare al școlilor cu echipamente IT și mobilier, obiectiv realizat cu fonduri europene, prin PNRR. ”Deja echipamente digitale au sosit și au fost instalate, așteptăm mobilierul nou și dotările pentru sala de sport. Cu siguranță la începerea noului an școlar toate vor fi gata, pentru ca elevii și profesorii să beneficieze de ele.” afirmă edilul șef.
Cât de curând va începe în localitate și modernizarea iluminatului public, proiect cu fonduri prin AFM, aflat în stadiul de achiziție a lucrărilor. ”Între timp, trimitem adrese pentru a urgenta investiția de alimentare cu apă și canalizare în satul Cărpeniș, pentru care am obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Ne-au fost solicitate multe avize, multe clarificări, ne-am conformat iar acum este momentul final, în care să se perfecteze contractul, pentru a putea demara proiectul. O să insistăm cât se poate de mult pentru a urgenta procesul!”, a precizat șeful executivului din Cepari.