ratestiAsfaltarea DJ 702 G pe teritoriul comunei Rătești (aproximativ 4 km) a fost finalizată în luna iunie. Lucrările de modernizare a drumului care leagă comunele Căteasca și Rătești au fost executate cu fonduri din bugetul Consiliului Județean. În perioada imediat următoare, vor fi finalizate acostamentele drumului, respectiv marcajele rutiere, și vor fi instalate bornele kilometrice. Pe de altă parte, administrația publică a comunei Rătești a demarat lucrările de asfaltare a 3 km de drumuri comunale în satul Mavrodolu. Investițiile fac parte dintr-un proiect pentru care Primăria Rătești a obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, fonduri în valoare de 4 milioane de lei. 
”Pentru cel de-al doilea proiect aprobat în programul guvernamental, introducerea canalizării în satele Tigveni și Pătuleni, mai avem de aprobat o hotărâre de Consiliu Local privind actualizarea costurilor de execuție a lucrărilor. În scurt timp vom demara și acest proiect”, declară primarul Cornel Petrică
În următoarele săptămâni sunt așteptate să ajungă la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu” Rătești dotările din proiectul finanțat prin Componenta C15 (Educație) a PNRR. Unitatea școlară va primi mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice. 
Trecând în sfera administrativă, actualul edil al localității, Cornel Petrică a câștigat un nou mandat la conducerea Primăriei Rătești, cel de-al treilea la număr. De altfel, administrația publică locală va fi condusă în următorii patru ani de aceeași echipă: Cornel Petrică - primar, respectiv Constantin Voinea - viceprimar. Mandatele vor fi preluate în luna octombrie.