corbi ciobanasulPe 17 iunie, Romania a fost sărbătorită timp de o zi la New York. Peste 60.000 de români și americani, conform autorităților locale, au participat la „Ziua României pe Broadway”, cel mai vechi festival românesc din Statele Unite, aflat anul acesta la cea de a 23-a ediție. Printre artiștii români invitați, s-au aflat și dansatori din Corbi! Cu această ocazie, o porțiune din celebrul Bulevard Broadway a fost închisă pentru un spectacol de o zi întreagă: concerte de muzică populară, dar și clasică, pop sau jazz, susținute de artiști români, dansuri populare românești și o lungă linie de standuri cu produse tradiționale, unde cel mai mare succes l-au avut, desigur, mititeii și sarmalele. Printre artiștii români invitați la New York de către ambasada noastră în SUA și Institutul Cultural Român din New York, s-a aflat și Ansamblul „Ciobănașul” din Corbi, care a reprezentat România cu cinste, onoare și mândrie! 
Alimentarea cu gaze, obiectiv principal
La capitolul investiții, pe lista de priorități a administrației locale din Corbi în această perioadă este începerea lucrărilor la proiectul privind introducere rețelei de alimentare cu gaze în comună. ”Avem tot ceea ce ne trebuie - avize, autorizații, contracte, pentru a ne putea apuca de lucru. Este vorba de 38 de km, în toate satele, și de realizarea a 1.586 de branșamente. Termenul de finalizare a acestei investiții este de 25 luni.”, spune primărița Anca Baciu.
corbi bunConcomitent, în comună se lucrează la extinderea rețelei de canalizare în satele Corbșori, Stănești și Poduri. Obiectivul înseamnă peste 10 km de rețea, realizarea de branșamente, construirea unei stații de epurare, dar și branșamente pentru sistemul deja existent în satele Corbi și Jgheaburi.
A început și amenajarea pieței din centrul localității, obiectiv pentru care au fost obținute fonduri europene prin GAL. ”S-au montat deja două  dintre cele 12 căsuțe de lemn destinate vânzătorilor. După montarea tuturor, va fi alcătuit de către Consiliul Local un regulament, pentru că aceste spații de vânzare vor fi acordate cu titlul gratuit și trebuie alese foarte bine criteriile de selecție. Cu siguranță, unul dintre ele va fi existența certificatului de producător. Proiectul mai cuprinde amenajarea a cinci toalete ecologice în zonă, pubele de gunoi și afișaj”, a explicat primărița Anca Baciu.
În școli au început livrările de mobilier nou - bănci, scaune, dulăpioare, dotări achiziționate cu fonduri europene, printr-un proiect pe PNRR.
Urmează, în cadrul aceluiași proiect, achiziționarea de echipamente digitale: table inteligente, videoproiectoare, tablete, dotări pentru laboratoare.
În plan administrativ, din toamnă, conducerea Primăriei Corbi va fi preluată de către Dan Constantin Mogaru, candidatul care a câștigat funcția de primar în urma alegerilor locale desfășurate pe 9 iunie.