albestii de arges scoalaÎn comuna Albeștii de Argeș locuitorii au ales în iunie continuitatea proiectelor și dezvoltarea localității, majoritatea acordând votul pentru încă un mandat primarului Gabriel Popa. Cu o serie de proiecte în derulare și altele așteptând să fie implementate, administrația locală vizează, concomitent, atragerea de noi finanțări. ”Suntem în plin proces de implementare a proiectului privind dotările unităților de învățământ din comună, proiect pentru care am obținut fonduri europene prin PNRR. Am finalizat achiziția pentru echipamentele digitale, acestea fiind deja recepționate și montate.

Suntem foarte aproape de finalizarea caietului de sarcini pentru achiziționarea mobilierului și apoi urmează a treia etapa achiziția materialelor didactice”, a declarat Cristian Ștefan, departamentul Achiziții publice din cadrul Primăriei Albeștii de Argeș. Tot prin PNRR, este în curs de realizarea și eficientizarea energetică, implicit modernizarea Școlii Albești Ungureni. ”90% din lucrări sunt finalizate. Urmează montarea de panouri fotovoltaice și mici retușuri. Cu siguranță, până la începerea noului an școlar totul va fi gata”, a mai punctat reprezentantul administrației locale.

În cel mai scurt timp în localitate vor fi montate două stații de încărcare electrică. Fondurile necesare au fost obținute printr-un proiect depus la AFM.
În urma rectificării bugetare operată de către Consiliului Județean Argeș, pe lista repartiției fondurilor către comunele argeșene figurează și localitatea Albeștii de Argeș, care va primi bani pentru extinderea rețelei de canalizare pe străzile Ulița Mocirlă, sat Dobroțu, Ulița Dispensar Veterinar și Ulița Damu, sat Albeștii Ungureni, pentru  reabilitarea dispensarului uman din satul Albeștii Pământeni,  și pentru alimentare cu apa în satul Florieni.