suici lat nouLa Șuici au demarat concomitent lucrările la cele două proiecte pentru care administrația locală a obținut finanțare prin programul „Anghel Saligny”. Este vorba de extinderea, pe o lungime de 17 km, a sistemului de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și cătunul Moșteni, și de modernizarea prin asfaltare a 11 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni.
„Într-o primă fază ne concentrăm pe introducerea conductei de canalizare de-a lungul DJ 703 G Șuici - Jiblea - Călimănești, drum ce urmează a fi asfaltat atât pe raza județului nostru, cât și pe teritoriul județului Vâlcea. În privința celui de-al doilea proiect, deja am turnat asfalt pe aproximativ 3 km de drumuri. Aici ne concentrăm pe tronsoanele adiacente DJ 704 G, cel care duce spre Cicănești, pentru că, din câte am înțeles, și acest drum județean urmează a fi asfaltat de către CJ Argeș, pe o lungime de aproximativ 1,7 km. Nu în ultimul rând, după cum se știe, Școala Gimnazială Toma Brătianu beneficiază de două proiecte cu finanțare europeană, prin PNRR. Este vorba de reabilitarea termică a imobilului și dotarea unității de învățământ cu echipamente IT, materiale didactice și mobilier. Ambele investiții sunt în plină derulare. Astfel, s-a efectuat placarea școlii cu polistiren la exterior, podul a fost izolat cu vată minerală și se montează panourile solare destinate asigurării apei calde menajere. La interior, se lucrează la instalația termică. În privința dotărilor, echipamentele IT au fost deja achiziționate. Urmează mobilierul.”, spune primarul din Șuici, Constantin Iatagan.  
La alegerile locale din iunie, cetățenii din Șuici au ales stabilitatea, astfel că primarul Constantin Iatagan, împreună cu echipa administrativă și consilierii locali pot duce pe mai departe proiectele de dezvoltare. „După cum se observă, în anii precedenți am investit masiv în infrastructura rutieră și cea de utilități - apă, canalizare. Vom continua pe acest drum, pentru că o infrastructură modernă, la care se adaugă oportunitățile investiționale generate de viitoarea autostradă spre Sibiu, care străbate comuna, vor ridica negreșit standardul de viață la Șuici. Localitatea va deveni extrem de atractivă, inclusiv din perspectiva turismului.”, spune edilul șef al localității.