micesti latAdministrația din Micești a semnat în luna iunie încă un contract de finanțare în domeniul infrastructurii rutiere. Este vorba de reabilitarea prin asfaltare a unor drumuri de interes local în satele Micești, Păuleasca și Brânzari. Proiectul, în valoare de peste 900.000 de euro, derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR),  este finanțat din bani europeni. 
În cadrul proiectului vor fi modernizate străzile Aleea Teișului-Teascului și Aleea Troiței din satul Brânzari, Aleea Dealu Mare, Aleea Poștei, Aleea Salcâmilor, Aleea Biserica Evanghelică, Aleea Valea lui Alb, Aleea Pădurii, Aleea Mesteacănului, Aleea Penitenciarului (Barăcii) și Aleea Burtoaica din satul Micești și Aleea Biserica Purcăreni, Aleea Aninoasa și Aleea Măgura din satul Purcăreni. Lungimea totala a străzilor modernizate va fi de 3.249 m. Modernizarea va include și realizarea de rigole/șanțuri pentru preluarea apelor pluviale. Reamintesc că, prin Programul „Anghel Saligny”, urmează să modernizăm prin asfaltare alte 18 drumuri de interes local, însumând aproximativ 6 km. Pentru această investiție au fost obținute toate avizele, astfel că urmează semnarea contractului de finanțare și apoi demararea execuției.”, explică primarul Dumitru Voicu.
Un alt proiect care va demara în curând se referă la realizarea de piste de biciclete pe o lungime de 6,8 km în Micești și Purcăreni. „Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, astfel că așteptăm ca executantul să se apuce de treabă. În plină derulare se află proiectul privind introducerea rețelei de alimentare cu apă în satul Brânzari. Conductele au fost deja îngropate, s-au realizat și branșamentele individuale, firma care se ocupă de execuție urmând a trece la realizarea gospodăriei de apă. Nu în ultimul rând, a fost efectuată recepția la investiția privind reabilitarea iluminatului public, proiect prin care în satul Micești au fost montați 32 noi stâlpi de tensiune și 105 lămpi cu consum redus.”, ne-a declarat Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești. 
 
Primar nou, din octombrie
Actualul primar Dumitru Voicu a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat, astfel că, în urma alegerilor locale, din octombrie anul acesta noul primar al comunei Micești va fi Nicolae Olteanu. „Sunt convins că noul edil va duce la bun sfârșit multitudinea de proiecte de investiții aflate la ora aceasta în derulare și că va iniția altele noi. În ceea ce mă privește, dacă va avea nevoie de sfaturi, voi fi întotdeauna alături de el, pentru a lucra la proiecte în beneficiul întregii comunități.”, a menționat Dumitru Voicu.