albota lat bunÎn luna iunie administrația din Albota a pus în funcțiune încă un puț de mare adâncime, al șaselea de pe raza comunei. Cu toate acestea, edilul șef Ion Dumitru îi îndeamnă pe cetățeni la un consum chibzuit al apei, exclusiv pentru menaj, pentru a nu suprasolicita sistemele de pomparea ale rețelei în această perioadă caniculară. 

„Puțul a fost forat la o adâncime de 230 de metri și este deservit de o instalație de tratare a apei și de pompare a acesteia în circuit. Debitul este de 6 litri pe secundă. Este cel de-al șaselea puț de mare adâncime forat pe teritoriul comunei. Totuși, pentru a nu avea probleme cu alimentarea cu apă în această perioadă dominată de lipsa precipitațiilor și temperaturi peste media normală, recomand cetățenilor să folosească apa curentă strict pentru menaj, nu și pentru udarea grădinilor ori umplerea lacurilor. Altfel, riscăm suprasolicitarea pompelor și arderea acestora, situație în care vom fi nevoiți să trecem la raționalizarea consumului.”, spune primarul Ion Dumitru. 
Tot în această perioadă a fost demarată noi investiții în domeniul infrastructurii rutiere. „Cu bani de la buget realizăm încă un pod peste Râul Albota și asfaltăm Strada Luncă, pe o lungime de 600 de metri. În paralel, pe mai multe străduțe de pe raza comunei se realizează extinderi ale rețelelor de alimentare cu apă și cu gaze. De asemenea, suntem foarte aproape de a finaliza proiectul de asfaltare a unor drumuri de interes local, prin Programul „Anghel Saligny”. Practic, aici mai avem de realizat un pod.”, precizează edilul din Albota.   
 
Printre cei mai longevivi primari
Cu un nou mandat în fruntea administrației comunei, obținut în urma scrutinului din iunie, Ion Dumitru se numără printre cei mai longevivi primari din județul Argeș și din țară. „M-am confruntat cu, probabil, cea mai murdară campanie electorală de până acum. Dar, cum bine spune proverbul, cele rele să se spele, cele bune să se-adune. Vom continua, așadar, alături de personalul din primărie și de Consiliul Local, eforturile de modernizare a comunei, de sporire a gradului de confort al locuitorilor. Voi munci în continuare atât pentru cei care m-au ales, cât și pentru cei care au avut alte opțiuni politice.”, a declarat primarul Ion Dumitru.