leresti 1Duminică, 24 iunie și luni, 25 iunie, mii de lereșteni și turiști au luat parte la două evenimente intrate deja în tradiția zonei. Este vorba de cea de-a XV-a cea ediție a Festivalului „Covrigului cu ou” și de Zilele Comunei. Evenimentele s-au suprapus cu sărbătoarea Rusaliilor. Organizatorii evenimentelor - Primăria și Consiliul Local Lerești, s-au întrecut în a aduce în aceste două zile manifestări variate, pentru toate vârstele și gusturile, pentru a celebra atât tradiția, dar mai ales oamenii din Lerești. ”Zilele Comunei înseamnă celebrarea oamenilor de aici, bucuria de a fi împreună. „Festivalul covrigului cu ou” înseamnă tradiție, promovarea unui produs ce dorim să devină un brand al localității noastre. Le mulțumesc tuturor celor care au ales să construim mai departe, așa cum am făcut-o și până acum!”, a declarat primarul localității, Marian Toader.
La cele două sărbători au ținut să ia parte reprezentanți ai administrației județene, membrii ai Guvernului și parlamentari.  
”Sunt impresionat de localitatea dumneavoastră și de oamenii de aici. Respectul pe care îl purtăm comunității este dovedit de numărul mare în care am sosit la Lerești. Sa ne creștem copii cu dragoste de țară și în liniște să ducem mai departe faima comunei dumneavoastră!, a rostit președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, înmânându-i primarului localității, Marian Toader, o diplomă de excelență și un trofeu al învingătorilor.
leresti 2Ministra Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a avut, de asemenea, numai cuvinte de laudă pentru oamenii acestor locuri.
”Faima localității a ajuns peste tot. Mergem mai departe, pentru a da copiilor noștri rădăcini și aripi! Pentru că Lerești este vorba despre tradiție, dar și despre dezvoltare și modernitate!”.
Premii și distincții importante au fost oferite de către primarul comunei tuturor acelora care, într-un fel sau altul, prin reușitele profesionale și talentul lor, prin dovada de moralitate și cinstea cu care și-au dus viața, au făcut ca numele localității să fie cunoscut în lume. Astfel, au fost premiate cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, membrii echipei de fotbal a localității, reprezentanți de seamă ai armatei române, agenți economici, elevi ce au obținut premii la concursuri.