raca latLucrări în desfășurare pe două dintre drumurile modernizate la Râca prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”. Este vorba despre DC 435 (sat Bucov) și DC 439 (sat Râca), acolo unde sunt executate podețele de acces în gospodării. După aceea, autoritățile comunei Râca vor face recepția finală a lucrărilor prevăzute în proiect. 

Pe de altă parte, în scurt timp, în incinta fostului CAP Râca va începe amenajarea unui centru cu aport voluntar pentru colectarea deșeurilor menajere. ”Va fi o suprafață betonată de 2.000 mp, împrejmuită, în cadrul căreia vor fi montate containere pentru depozitarea selectivă a deșeurilor, de la deșeuri reciclabile, biodeșeuri din gospodării până la deșeuri voluminoase și echipamente electrice și electronice”, precizează primarul Sorin Nicușor Popescu. Proiectul este finanțat prin PNRR Componenta C3 Managementul deșeurilor. 
Luna iulie vine cu un moment aniversar pentru comuna din sudul județului. Pe 19 iulie se împlinesc 21 de ani de când Râca a fost reînființată ca și comună, prin reorganizarea comunei Popești, și tot în această lună vor fi marcați și 508 ani de la prima atestare documentară a localității. 
În urma alegerilor locale desfășurate în luna iunie, actualul viceprimar Georgel Burcea este noul primar ales al comunei Râca. Om cu experiență în administrația publică locală, fost primar al localității timp de mai multe mandate, acesta își va prelua mandatul în luna octombrie.