buzoesti lat bunLa Buzoești, o parte dintre proiectele finanțate cu fonduri europene prin PNRR au intrat în etapa execuției lucrărilor. Acestea vizează creșterea eficienței energetice la clădirea primăriei, respectiv la școala din satul Vulpești, reabilitarea moderată a școlii din satul Buzoești și amenajarea unui centru cu aport voluntar pentru colectarea deșeurilor menajere. Proiectul derulat la Școala Vulpești are o valoare de finanțare de 3.495.124 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru iunie 2026.

În ceea ce privește sediul administrativ al comunei, acesta este renovat din punct de vedere energetic cu fonduri în valoare de 1.283.607 lei. Totodată, unitatea școlară din satul Buzoești este în curs de reabilitare cu bani europeni, fondurile obținute de autorități ridicându-se la 1.149.576 lei. Pentru ambele obiective de investiții, finalizarea lucrărilor a fost stabilită pentru vara anului 2026. Fonduri consistente au fost câștigate și pentru construirea unui centru cu aport voluntar pentru colectarea deșeurilor menajere - 4.558.787 lei. ”Am început lucrările la cele patru obiective, cu fonduri accesate prin PNRR. Între timp, în această vară, în unitățile școlare din comună vor sosi dotările prevăzute în proiectul derulat prin Componenta C15 a PNRR, mobilier nou, echipamente IT și materiale didactice”, precizează primarul Ion Tănase. 

Târgul de Sf. Marina 
În altă ordine de idei, pe 17 iulie, de Sf. Marina, cetățenii comunei sunt așteptați să petreacă la târgul anual din satul Vulpești. În cursul lunii iunie, astfel de târguri tradiționale au avut loc și în satele Tomșanca și Ionești. 
Pe plan administrativ, în urma alegerilor locale din data de 9 iunie, noul primar ales al comunei Buzoești este actualul viceprimar, Ion Dulduruc. Acesta își va prelua mandatul de primar al localității în toamnă.