stoenesti bunÎn comuna Stoenești sunt în curs de desfășurare lucrări de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și introducerea canalizării - etapa a II-a, în satele satele Bădeni și Cotenești. Lucrările se desfășoară pe o lungime de 12 km și sunt finanțate cu fonduri guvernamentale, prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”.  Stadiul avansat al investițiilor a fost remarcat și de ministrul secretar de stat Vlad Nicolae, venit în localitate special pentru a vedea cum se desfășoară aceste investiții cu fonduri guvernamentale și care este impactul asupra comunității. ”Administrația locală din Stoenești este foarte preocupată de modernizarea localității, iar acest lucru se vede. Domnul primar este prezent zilnic pe șantier, să vadă cum se desfășoară lucrările. Beneficiarii direcți ai acestor proiecte și al eforturilor noastre comune sunt cetățenii din Stoenești.”, a declarat ministrul secretar de stat Vlad Nicolae.
”Prin acest proiect am avut oportunitatea și de a reabilita sistemul de alimentare cu apă, țevile fiind foarte vechi și având probleme, și de a introduce canalizarea în celelalte două sate ale localității.”, a declarat primarul Ion Marin.
În cadrul vizitei reprezentantului Guvernului, edilul șef din Stoenești i-a arătat acestuia și locul unde va fi ridicată sala de sport, investiție cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, obținând promisiunea că lucrările vor începe în cel mai scurt timp.