cosestiProiectul finanțat prin Administrația Fondului de Mediu privind modernizarea iluminatului public în comuna Coșești se află aproape de final. Corpurile de iluminat de tip LED (cu consum redus) au fost montate aproape în totalitate și urmează ca antreprenorul să se ocupe de implementarea sistemului de telegestiune, care presupune o monitorizare în timp real a stării lămpilor, rețelelor și senzorilor, reducându-se astfel costurile de energie și întreținere. 

Pe final se află și amplul proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a sistemului de alimentare cu apă al comunei, finanțat din fonduri guvernamentale. „S-au încheiat probele la sistemul care alimentează satul Coșești și urmează să intre în probe sistemul de la Păcioiu. Pentru celelalte patru sisteme, constructorul urmează să monteze restul de aparatură. Antreprenorul a promis că până la finele anului toate cele 6 sisteme vor fi funcționale.”, spune primarul Nicolae Pană.
În paralel se parcurg procedurile premergătoare implementării efective a altor proiecte la fel de importante pentru comunitate. „Am pregătit întreaga documentație pentru licitația privind dotarea școlilor și grădinițelor de pe raza comunei cu echipamente IT, mobilier și materiale didactice. În aceeași etapă ne aflăm și cu proiectul care prevede reabilitarea termică a clădirilor care adăpostesc școala și grădinița de la Jupânești, dar și sediul administrativ al comunei. De asemenea, am demarat procedurile de elaborare a documentației aferente proiectului de introducere a alimentării cu gaze în comună, pentru care am obținut finanțare guvernamentală la sfârșitul anului trecut. Tot în procedurile premergătoare implementării efective ne aflăm cu proiectul privind asfaltarea a încă cinci străzi de interes local. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și de la cel al Consiliului Județean Argeș. Nu în ultimul rând, ne ocupăm de obținerea tuturor avizelor necesare demarării amplului proiect de introducerea a rețelei de canalizare, obiectiv finanțat de Guvern.”, a detaliat edilul-șef din Coșești.