rociu strada rariesti 1Reprezentanții Primăriei Rociu au predat în luna martie amplasamentul lucrărilor ce urmează a fi derulate pentru modernizarea Străzii Rariești, în satul Gliganu de Jos. ”Începând cu 1 aprilie, constructorul se va ocupa efectiv de asfaltarea străzii. Drumul local are o lungime de aproximativ 500 de metri.”, precizează primarul Victor Mihai Bălășoiu.

Totodată, în scurt timp vor începe și lucrările de reabilitare a Căminului Cultural Gliganu de Jos, întrucât licitația pentru execuție a fost finalizată de curând. Lucrările au drept scop creșterea eficienței energetice a clădirii căminului, iar investițiile sunt finanțate din fonduri europene prin PNRR. 
Concomitent, în comuna Rociu, în satul Șerbănești, se lucrează la noua sală de sport destinată tinerilor și copiilor din localitate. Investiția este realizată de Compania Națională de Investiții (CNI) și va avea o capacitate de 180 de locuri, grupuri sanitare, vestiare, spații administrative și va fi racordată la utilități. 
În ceea ce privește activitatea de colectare a taxelor și impozitelor locale, conducerea Primăriei Rociu se declară mulțumită de încasările din primul trimestru al anului. Un număr însemnat de cetățeni din comună și-au achitat obligațiile fiscale până la finalul lunii martie, beneficiind de bonificația de 10% acordată până la această dată.