babana primar bunComuna Băbana va primi un microbuz electric destinat transportului elevilor și o stație de încărcare aferentă, în cadrul proiectului ”Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de Administrația Fondului pentru Mediu”, derulat de către Consiliul Județean Argeș. „Vestea nu poate decât să ne bucure, având în vedere că, la ora actuală, pentru transportul elevilor, dispunem de un microbuz din 2006, aflat într-o stare avansată de uzură. Cu atât mai mult cu cât noua mașină va fi una nepoluantă și vom beneficia și de o stație de încărcare.”, spune primarul Bebe Ivan.  
Se lucrează din plin la introducerea canalizării în satul Groși, investiția, finanțată prin Programul „Anghel Saligny”, aflându-se într-un stadiu de execuție de 60%. Pentru cel de-al doilea proiect pe „Anghel Saligny” - introducerea canalizării și realizarea de racorduri individuale în satele Băbana, Cotmenița și Ciobănești, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, astfel că, din aprilie, antreprenorul se va apuca de treabă.
Din păcate, Consiliul Județean Argeș nu a alocat încă banii promiși la începutul anului pentru acoperirea co-finanțărilor la unele proiecte, cum ar fi cel de remediere a unei alunecări de teren, astfel că investiția stagnează. „Ni s-au promis bani pentru co-finanțarea remedierii unei alunecări de teren, finanțarea principală urmând a fi asigurată de Compania Națională de Investiții. Problema e că CNI-ul nu scoate la licitație lucrarea până nu facem dovada că putem acoperi co-finanțarea.”, explică edilul-șef al comunei.
Nu în ultimul rând, bisericile de pe raza comunei au primit de la bugetul local câte 10.000 de lei, bani cu care se vor achiziționa diverse materiale necesare realizării unor lucrări, în funcție de necesități.