albestii de argesDotarea școlilor din Albești de Argeș cu echipamente IT va începe curând. Conform declarațiilor primarului Gabriel Popa, licitația pentru acest lot din cadrul proiectului s-a finalizat, fiind semnat contractul cu firma care a avut cea mai bună ofertă. ”Este vorba de proiectul cu finanțare europeană, prin PNRR, ce presupune dotarea unităților de învățământ din localitate atât cu echipamente IT, cât și cu mobilier. Urmează licitația pentru dotările cu mobilier. Prin acest proiect vom avea în toate școlile dotări de ultima generație pentru toate laboratoarele, pentru toate disciplinele și un confort sporit”, a explicat edilul șef.
Concomitent, s-a finalizat și licitația pentru desemnarea constructorului ce va executa eficientizarea energetică și modernizarea Școlii Albești Ungureni, investiție ce se realizează tot prin PNRR. În câteva zile, încep lucrările, conform declarațiilor primarului din Albești.
Continuă și modernizările de drumuri, investiție derulată cu fonduri guvernamentale, prin Programul „Anghel Saligny”. ”Avem 50% din străzile cuprinse în proiect pentru asfaltare, deja gata. Până în vară, vom mai moderniza, conform graficului de lucrări, încă 4-5 străzi. Proiectul presupune modernizarea prin asfaltare a 11,5 km, din care, cum spuneam, am realizat deja jumătate. Suntem foarte bucuroși că putem să venim în întâmpinarea celei mai mari doleanțe a oamenilor - străzi asfaltate. Tot din acest considerent, din fonduri proprii, continuăm amenajarea de trotuare de-a lungul drumului național”,  a mai punctat șeful executivului.
În ceea ce privește noile solicitări de finanțare depuse, precum modernizarea platformelor pentru depozitarea și reciclarea gunoiului de grajd sau înființarea unui parc fotovoltaic la nivel de localitate, deocamdată nu s-au primit la administrația locală răspunsuri din partea organismelor care gestionează fondurile destinate unor astfel de investiții.