boteni bun”În toate localitățile pe care le am vizitat pentru a vedea stadiul lucrărilor derulate prin Programul „Anghel Saligny”, ca și aici la Boteni, se vede foarte clar cât de mult s-a muncit și ce investiții de calitate, durabile s-au realizat. Aceste lucrări de modernizarea a infrastructurii, fie ca este vorba de utilități sau drumuri, sunt dovada clară că în echipă se pot realiza foarte multe” a declarat ministrul secretar de stat Vlad Nicolae, cu ocazia unei vizite în localitatea Boteni, pentru a vedea stadiul proiectului derulat prin Programul „Anghel Saligny”.
Din 11 km, mai avem doar 2,5 km de asfaltat. Valoarea nerambursabilă a proiectului este de 150 milioane lei. Obiectivul cuprinde modernizarea prin asfaltare și realizarea de șanțuri și podețe pe o lungime totală de 10,11 km de drumuri. În timp record am reușit să asfaltăm 8,1 km și să amenajăm rigolele și podețele pe Valea Bâzului - 2 km, Șerbești -1 km, La Mină - 2 km, La Stadion - 700 m, la Stația de epurare - 600 m, Mitulești - 900 m și Poienărești - 900 m. Majoritatea acestor tronsoane se află în pantă, drumuri greu accesibile mai ales pe timpul sezonului rece, drumuri care ne creau probleme cu fiecare ploaie și care consumau constant bani de la buget pentru pietruiri și reparații. Cred că toată lumea este mulțumită de faptul că am reușit să realizăm acest obiectiv, foarte important fiind aspectul atragerii de fonduri nerambursabile de o valoarea atât de mare.”, a spus Vasile Leau, șeful executivului din Boteni.
Modernizarea Căminului Cultural și construirea unei săli de sport - ambele cu fonduri prin Compania Națională de Investiții, sunt alte două proiecte de anvergură pe cale să înceapă în localitate, obiective pentru care reprezentantul ministerului și-a exprimat interesul și suportul în toate demersurile ce mai sunt de făcut.