poienari de muscelVeste bună pentru administrația publică și locuitorii comunei Poienarii de Muscel! La finalul lunii martie, primarul Ion Banzea a semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare a proiectului de modernizare a drumurilor locale Leculești și Peste Coastă. Cele două drumuri reprezintă cele mai circulate artere din satele Groșani și Jugur și au o lungime totală de 2,2 km. Lucrările vor intra în execuție peste puțin timp și sunt realizate cu fonduri locale și guvernamentale, prin Programul ”Anghel Saligny”.

Cel de-al doilea proiect aprobat la finanțare de Guvern vizează înființarea rețelei de canalizare menajeră în satele Poienari și Groșani, cu stație de epurare pe strada Arsenești (sat Poienari). ”La începutul lunii aprilie va fi desemnat câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor la sistemul de canalizare. Dacă nu se înregistrează contestații, semnăm contractul și dăm drumul la investiție. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de aproximativ 30 km, iar principalii beneficiari vor fi cei peste 2.000 de locuitori ai celor două sate”, precizează primarul Ion Banzea

Coloana de apă a fost schimbată pe o lungime de 400 de metri pe strada Coasta Radii. Lucrările s-au derulat în luna martie, în regie proprie. ”Am schimbat o parte din conductă întrucât devenise subdimensionată în raport cu consumul. În zonă s-a deschis o fermă, a crescut cantitatea de apă livrată, iar vechea conductă nu mai făcea față. Am montat o țeavă cu diametru de 63, nu mai sunt probleme acum”, adaugă edilul din Poienarii de Muscel. 
În comună au început și lucrările de modernizare a rețelei de iluminat public, prin AFM. Totodată, în plină desfășurare se află campania de curățenie de primăvară. Lucrările constau în decolmatarea șanțurilor, pietruirea drumurilor cu probleme, precum și în îndepărtarea vegetației uscate și toaletarea pomilor. Nu în ultimul rând, Primăria Poienarii de Muscel a stabilit data la care se va desfășura anul acesta tradiționalul festival ”Urcă oile la munte”. Sărbătoarea pastorală va avea loc pe data de 19 mai, în satul Jugur.