barla 1În luna martie autoritățile comunei Bârla au efectuat recepția la finalizarea lucrărilor pentru obiectivul ”Extindere a rețelei de alimentare cu apă în satele Mozăceni Vale și Bârla și înființare rețea alimentare cu apă în satele Urlueni, Afrimești, Zuvelcați, Brabeți, Șelăreasca, Ciocești, Mândra și Malu”. Investițiile au fost realizate prin PNDL și în urma acestora 1.453 de gospodării au fost branșate la rețeaua de alimentare cu apă. 

În cadrul proiectului au fost realizați 45 km de rețea de apă și o gospodărie de apă (3 foraje, stație de pompare, stație de clorinare, rezervor și cameră administrativă). Urmează predarea rețelei către operatorul regional SC Apă Canal Pitești și încheierea contractelor de furnizare. 
 
Drumuri în asfaltare
Pe de altă parte, în satele Urlueni și Afrimești sunt în curs de finalizare lucrări de asfaltare a drumurilor. Astfel, în satul Urlueni a fost asfaltată strada Lereni, iar în satul Afrimești a fost modernizată strada Principală - parțial. În total 1,5 km de drumuri locale au fost asfaltați în acest început de primăvară în comuna Bârla. În paralel se lucrează și la sala de sport din satul Mozăceni Vale, obiectiv de investiții executat de Compania Națională de Investiții (CNI). 
 
„In memoriam” Voicu Dumitrescu
Schimbând registrul, în luna martie autoritățile locale au comemorat un an de la trecerea în neființă a profesorului Voicu Dumitrescu, cel mai longeviv coregraf din Argeș, omul care și-a dedicat viața comunității locale prin păstrarea tradițiilor și promovarea dansurilor populare. ”Îi cinstim memoria profesorului Voicu Dumitrescu prin continuarea și aprecierea moștenirii pe care a lăsat-o în urmă. A fost printre cei care s-au implicat activ în desfășurarea a două mari evenimente de tradiție folclorică din Argeș și chiar din România: Festivalul Național de Dansuri Populare “Floare de câmpie” și Festivalul local “Hora ca la Bârla”, a punctat edilul Gheorghe Voicu.