bughea de sus 2În comuna Bughea de Sus se lucrează intens la ambele obiective finanțate cu fonduri europene, prin PNRR, proiecte ce vizează eficientizarea energetică și modernizarea unor clădiri de interes public. În paralel, se reabilitează iluminatul public. „Sunt în plină derulare lucrări la sediul administrativ și la corpul vechi al școlii. Sunt mulțumit de ritmul în care se derulează lucrările, precum și de calitatea acestora. Pe lângă modernizările efectuate, clădirile vor fi, după finalizare, eficiente energetic, datorită termoizolațiilor și panourilor solare, astfel că vom consuma mai puțin bani de la buget pentru încălzire, ceea ce este un lucru de dorit”, explică primarul Nicolae Tarbă.
Prin cele două proiecte derulate cu fonduri de la AFM, în localitate a început montarea a 450 de lămpi pentru iluminat, cu teledetecție și dimare. ”Deși avem aceste două proiecte pentru modernizarea iluminatului public în derulare și numărul de lămpi care se înlocuiesc este mare, mai avem nevoie de un proiect similar, pentru a acoperi întreaga localitate. Vom vedea dacă mai putem depune o solicitare de finanțare în acest sens”, a spus edilul șef.
La capitolul modernizare de drumuri, situația este și mai bună. ”Încep, în sfârșit, lucrările la amplul proiect cu finanțare  guvernamentală prin Programul „Anghel Saligny” - modernizarea unor drumuri de interes local. Lucrările vor începe pe străzile Trufășești, Cândea și Creților. În total, este vorba de 8 km de drumuri (7 străzi) și construirea unui pod. ”, declară șeful executivului.
Cu fonduri proprii, pe DC 16 se lucrează la canalizarea apelor pluviale, drumul fiind deja asfaltat.