albotaDupă o pauză de aproape jumătate de an la Albota au fost reluate lucrările la sala de sport, obiectiv finanțat cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții. De altfel, la jumătatea lunii martie, un reprezentant Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae, a fost prezent în comună, pentru a lua cunoștință de stadiul lucrărilor. „Se lucrează la refacerea izolației camerei tehnice care adăpostește aparatura pentru sistemul de aer condiționat și căldură al sălii. Deja se montează scaunele și mai este de adus restul de mobilier. Totodată, cu bani de la bugetul local, vom asfalta curtea, pentru că în proiect Compania Națională de Investiții nu a prevăzut decât o alee bituminoasă. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să facem inaugurarea sălii în luna mai!”, spune primarul Ion Dumitru.

Veste bună pentru locuitorii din satele Cerbu și Mareș: a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare în aceste zone. Investiția este derulată de societatea Apă Canal Pitești, cu fonduri europene. Rețeaua se va întinde pe aproximativ 18 km, de această investiție urmând a beneficia peste 2.000 de persoane care locuiesc în aceste două sate. 

Revenind la investițiile derulate de administrația din Albota, proiectul de asfaltare a unor drumuri de interes local, finanțat prin Programul „Anghel Saligny”, se apropie de final. A mai rămas de realizat un pod, în zona Ivănești. În plină derulare se află și proiectele finanțate din bani europeni, prin PNNR. „Se lucrează la sistemul de supraveghere video al comunei, obiectiv în cadrul căruia se vor monta în total 140 de camere de luat vederi. De asemenea, am obținut avizul de la „Drumurile Naționale” pentru montarea, într-o primă fază, a patru stații moderne de autobuz. Tot prin PNNR vor fi instalate în comună patru stații destinate încărcării automobilelor electrice.”, detaliază edilul șef din Albota. 
Nu în ultimul rând, au fost obținute toate avizele în vederea construirii noii biserici din Albota, urmând a fi organizată licitația pentru stabilirea antreprenorului. De asemenea, anul acesta va începe reabilitarea bisericii de la Cerbu, o parte din suma necesară acestei investiții urmând a fi alocată de la bugetul local.