bughea de jos primar 1Procedurile de achiziții pentru dotarea școlilor cu echipamente digitale, materiale de instruire și mobilier sunt aproape finalizate în comuna Bughea de Jos. De asemenea, lucrările la noua școală de la Bratia sunt aproape de finalizare. ”Pentru eficiență, am împărțit dotările pentru școli în patru loturi: dotare cu echipamente digitale pentru sălile de clasă, laboratoare și cabinete, dotare sală de sport, dotare cu mobilier săli de clasă, laboratoare și cabinete și dotare cu materiale de instruire cabinet de consiliere.

În momentul de față mai avem de făcut doar achiziția pentru consiliere, fiind așadar în fază avansată de finalizare. Toate aceste dotări care vor aduce un plus valoare actului educațional și un confort sporit elevilor și profesorilor sunt realizate cu fonduri europene, prin PNRR”, a declarat primarul Ion Tănăsescu. De asemenea, în viitorul an școlar, din toamnă, noua unitate de învățământ de la Bratia își va deschide porțile. Elevii și cadrele didactice sunt așteptați într-o clădire nouă, cu mobilier nou și dotări de ultimă generație. 

În același timp, cele două mari licitații de atribuire a lucrărilor pentru modernizarea de drumuri și înființarea sistemului de canalizare în localitate, lucrări ce sunt finanțate prin proiecte depuse în cadrul Programului „Anghel Saligny”, sunt în faza finală de evaluare a ofertelor. ”Fără îndoială, anul acesta, probabil din vară, începem lucrările la ambele proiecte. Amintim că este vorba de  asfaltarea a 5,8 km și construirea unui pod cu lungime de 24 m și lățime de 8m și de înființarea rețelei de canalizare (16,8 km de conductă) și stație de epurare în comună”, a punctat edilul șef.
Pe de altă parte, urmează montarea în localitate a 25 de camere de luat vederi, achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană, prin care s-au realizat și dotări cu echipamente digitale pentru sediul administrativ al comunei.