vulturesti latExtinderea canalizării și realizarea de racorduri individuale, unul dintre cele două proiecte cu finanțare guvernamentală derulate la Vulturești prin Programul Anghel Saligny, a fost finalizat. La cel de-al doilea – asfaltarea unor drumuri de interes local, lucrările sunt în grafic. ”Am făcut recepția finală la lucrările de extindere a canalizării și realizarea de branșamente. Pe lângă extinderile cuprinse în proiect, au fost efectuate 235 de branșări individuale. Suntem foarte mulțumiți că majoritatea cetățenilor din localitatea noastră beneficiază acum de una dintre utilitățile importante și cu impact asupra mediului.

Și la celălalt proiect, ce vizează modernizarea prin asfaltare a unor drumuri, lucrurile stau la fel de bine. În maxim două luni vom finaliza și asfaltarea celor 15 ulițe cuprinse în proiect. Deja avem 10 tronsoane modernizate”, a declarat primarul Liviu Poșircă.

Extinderea canalizării și realizarea branșamentelor nu este singurul proiect finalizat în localitate în această perioadă. Conform declarațiilor primarului Liviu Poșircă, s-au montat 250 de lămpi în Mâzgana, Bârzești și Huluba. ”Sunt lămpi cu led, economice, sistem de teledetecție și dimare, proiectul fiind realizat cu fonduri prin Agenția de Mediu. Pentru a acoperi întreaga localitate și realiza modernizarea iluminatului public în toată comuna, ne gândim să mai depunem un proiect similar la următoarea deschidere a finanțării”, a punctat edilul șef.
Conducerea administrației așteaptă începerea lucrărilor la construirea sălii de sport prin CNI. ”Licitația este adjudecată și, practic, ar trebui să înceapă construcția”, a mai spus șeful executivului.
 
Începe construcția campusului preuniversitar
Conform declarațiilor primarului  din Vulturești, de la data de 1 iulie vor începe lucrările pentru construirea campusului preuniversitar destinat învățământului profesional în sistem dual din țara noastră, unde 300 de tineri din județ vor putea învăța aici cu taxe zero, iar la finalul cursurilor, absolvenții vor avea locuri de muncă garantate. ”Noi, ca administrație locală, punem la dispoziție terenul, în suprafață de 80.000 de metri pătrați, în zona Valea Grinilor. Acum se realizează studiile geo și topo, după care se poate emite autorizația de construcție”, a precizat edilul șef din Vulturești.