ratestiLa fel ca în fiecare primăvară, odată cu creșterea temperaturilor, autoritățile locale din comuna Rătești au dat startul activității de curățenie. Este vorba de decolmatarea șanțurilor de pe marginea drumurilor, dar și despre strângerea deșeurilor vegetale și toaletarea pomilor. Primarul Cornel Petrică spune că în această perioadă, până la sărbătorile pascale, vor fi curățate toate zonele din localitate. Acțiunile de ecologizare sunt realizate cu aportul lucrătorilor primăriei, beneficiari ai venitului minim de incluziune, respectiv cu utilajele din dotarea instituției. 

În ceea ce privește cele două proiecte pentru care au fost accesate fonduri prin Programul ”Anghel Saligny”, acestea se află în faze diferite de implementare. ”Pentru proiectul de asfaltare a drumurilor locale vom semna în scurt timp contractul de execuție a lucrărilor. Este vorba despre un proiect in valoare de 3.986.124,63 lei. Referitor la rețeaua de canalizare a satelor Tigveni și Pătuleni, cel de-al doilea proiect derulat prin programul guvernamental, mai avem de rezolvat problema intabulării în cartea funciară a suprafețelor care asigură legătura dintre drum (asfalt) și limita gospodăriilor pentru racorduri”, precizează primarul Cornel Petrică.
Pe de altă parte, autoritățile comunei Rătești demarează în luna aprilie procedurile de achiziție a dotărilor pentru Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu”. Unitatea de învățământ va fi dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT pe baza unui proiect acceptat la finanțare în cadrul PNRR Componenta C15 - Educație.