slobozia 1Autoritățile comunei Slobozia au reluat lucrările de asfaltare derulate pe mai multe drumuri din localitate, cu finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”. În plină primăvară se lucrează concomitent pe mai multe căi de acces, în total urmând să fie modernizați 8 km de drumuri. Lucrările de asfaltare vor fi finalizate în vară. Pe de altă parte, alte lucrări de interes general vor demara în scurt timp în comuna Slobozia.

”Am finalizat proiectul tehnic și urmează să scoatem la licitație execuția lucrărilor de amenajare a gardului și a aleilor pietonale la dispensarul medical. De asemenea, pentru investiția privind modernizarea fostei școli din satul Nigrișoara, finanțată prin PNRR, avem proiectul tehnic gata și urmează licitația pentru execuția lucrărilor”, precizează primarul Petre Funie.

Curățenie de primăvară
Cum vremea a devenit din ce în ce mai frumoasă, în luna martie administrația publică locală a dat startul curățeniei de primăvară. Angajații Primăriei care beneficiază de venitul minim garantat curăță spațiile aflate pe domeniul public al comunei, copacii sunt toaletați, iar șanțurile sunt decolmatate. 
 
Precizări privind organizarea și administrarea pășunii comunale
Pentru corecta informare a cetățenilor, Primăria Slobozia face următoarele precizări cu privire la organizarea activităților de pășunat, respectiv exploatarea pajiștilor și a pășunilor de pe raza comunei. 
Administrarea și organizarea pășunii comunale a UAT Slobozia, în suprafață de 254,24 ha, se face, potrivit legilor în vigoare, adică numai pentru pășunatul bovinelor și ovinelor de pe raza localității, în conformitate cu perioadele de pășunat (prima decadă a lunii mai - a doua decadă a lunii septembrie). În ceea ce privește pășunea comunală din punctul Șoseaua Fierbinți - DJ 503, în suprafață de 11,32 ha, aceasta este folosită de cetățenii comunei în felul următor: pentru pășunatul ovinelor până la brazdă care se află vizavi de cealaltă parcelă de pajiște de 41,60 ha (Șoseaua Fierbinți Dâmbovnic), iar pășunatul bovinelor până la râul Dâmbovnic. Primăria Slobozia subliniază foarte clar că această pășune în suprafață totală de 254,24 ha nu va fi concesionată, închiriată sau vândută, suprafață construibilă în niciun fel. De altfel, în luna martie, la nivelul administrației publice locale a fost aprobat, pe baza unei hotărâri de Consiliu Local, Regulamentul de organizare și administrare a pășunilor comunale din comuna Slobozia.