micesti latÎn luna aprilie va demara proiectul de amenajare de piste betonate pentru biciclete de-a lungul a trei artere din satele Micești și Purcăreni. Este vorba de cele două drumuri județene care tranzitează comuna și de Strada Primăriei. În martie a fost semnat contractul de finanțare pentru un al doilea proiect similar, care vizează amenajarea de piste pentru biciclete pe o lungime peste 3,7 km la Plaiul Oii.

„Pistele din primul proiect vor avea o lungime totală de 6,8 km. Într-o primă fază amenajările se vor face pe aproximativ 2 km, pe acele trasee care nu vor intersecta viitoarea conductă de canalizare. După cum știți, am obținut finanțare guvernamentală pentru înființarea primei rețele de canalizare și stație de epurare în satele Micești și Purcăreni, proiect cu fonduri guvernamentale, pentru care mai avem de obținut două avize, după care vom semna contractul de finanțare și ne vom putea apuca de lucru. E normal să introducem mai întâi conducta de canalizare, după care să amenajăm pistele pentru biciclete.”, explică primarul Dumitru Voicu.
În a doua jumătatea a lunii martie a fost semnat contractul de finanțare pentru o altă investiție din fonduri guvernamentale: înființarea sistemului de alimentare cu apă la Brânzari. Se estimează că lucrările vor începe la jumătatea lunii aprilie. 
Despre alte investiții în derulare sau care ce vor fi implementate în perioada următoare în comună ne-a oferit amănunte Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești. „În aprilie va fi finalizat proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Investiția a presupus instalarea a 32 de noi stâlpi de tensiune pe DN 73 și pe Valea
Teascului și montarea a 92 de lămpi eficiente energetic. Prin Agenția Fondului de Mediu am obținut finanțare pentru un proiect similar, aflat la ora actuală în stadiul obținerii avizelor, proiect ce presupune reabilitarea iluminatului public în satul Micești, prin montarea a 230 de lămpi cu consum redus, întreg sistemul urmând a fi controlat prin telegestiune.”