barla sala sport 2Lucrări în derulare la mai multe obiective de investiții în comuna Bârla, la început de primăvară. În satele Afrimești și Urlueni se modernizează  drumurile, cu fonduri din bugetul local și sume alocate din Fondul de Rezervă al Guvernului. ”Se lucrează pe Strada Principală din satul Afrimești - parțial, și pe Strada Lereni, în satul Urlueni. Proiectul prevede realizarea infrastructurii de bază și turnarea unui covor asfaltic cu lățimea de 4,5 m pe cele două străzi, având lungimile de 1,1 km strada Lereni, respectiv 0,4 km strada Principală. Valoarea contractului este de 1,83 milioane de lei”, declară primarul Gheorghe Voicu.

Execuția lucrărilor trebuie finalizată în termen de 4 luni. Totodată, au fost reluate lucrările de construcție a sălii de sport din satul Mozăceni Vale, obiectiv de investiții realizat de CNI. La momentul actual stadiul realizării obiectivului este de aproximativ 70%. O veste importantă este și aceea că rețelele de apă și canalizare din comună vor fi extinse cu fonduri europene. Două proiecte care vizează comuna Bârla au fost selectate în cadrul apelului Componentei C 1- Managementul apei din cadrul PNRR - Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori. Proiectul depus de Primăria Bârla vizează extinderea rețelei de apă pe o lungime de 4,31 km și a celei de canalizare pe o lungime de 12,18 km, în zona de aglomerare Bârla-Podișoru-Mozăceni. Valoarea eligibilă a proiectului, finanțată din fonduri europene, este de 16,179,481.22 lei. Proiectul înscris de SC Apă Canal Pitești prevede extinderea rețelelor din Bârla cu 0,43 km la apă, respectiv 0,83 km la canalizare. Valoarea eligibilă din fonduri europene este de 694,022.54 lei.

Aleasă de Dumnezeu să ducă viața mai departe, FEMEIA este iubire, frumusețe, speranță. De 8 Martie, primăvară plină de bucurii, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Bârla
Primar, Gheorghe Voicu