gherzanAtâtea lucruri negative ale politicienilor se discută, se critică în spațiul public, ne aduc pagube naționale, ne creează neplăceri și nemulțumiri, dar au un atu: se uită repede. De ce? ...Pentru că vin alte și alte probleme create de aceeași clasă politică, iar peste cele vechi se așterne uitarea...
Am uitat de lozincile useriștilor de acum patru ani - „Fără penali în funcții publice!”, pentru că, după ce au intrat o perioadă scurtă de timp la guvernare, am aflat cât de multe probleme de acest gen au ei înșiși și câte au mai făcut după ce au luat decizii total greșite pentru țară și popor. Milioanele de doze de vaccinuri (de parcă România avea 50 de milioane de locuitori!), au fost și încă mai sunt plătite din bani publici. Miniștrii și cei care au mâncat banii poporului vor lua pedepse mici, raportat la dezastrul național pe care l-au făcut.
Politicieni care au „rupt” partide și guvernări și-au făcut partide de buzunar pe care acum, în prag de campanie electorală, le unesc cu alte partide la fel de mici, în speranța că din puzderie va rezulta un întreg. Într-adevăr, va rezulta un întreg... bâlci electoral! După ce au fost la conducere și au luat decizii proaste, acum cer din nou milă publică pentru alte mandate în care se jură că nu mai fac ce-au făcut și vor fi mai omenoși cu poporul... Palavre, vorbe-n vânt.
În plus ne-am pricopsit și cu două partide extremiste (mă refer la cele mai vehemente în spațiul public), care critică la greu tot ce fac alții greșit, spun că nu e bine și că dacă vin ei va fi mai bine... Dar nu spun cum vor face asta. Se ceartă, se bălăcăresc între ei, întregind tot acest bâlci electoral. 
Revenind la vechea problemă...poporul uită repede... dar tot el trage ponoasele deciziilor temporare, dar dezastruoase, ale noilor actori, și ei temporari, pe scena politică.

 

Cătălin Gherzan