micesti latLa Micești se lucrează în această perioadă la extinderea și modernizarea iluminatului public stradal în două zone ale comunei. Este vorba de un proiect cu bani europeni, în valoare de peste 2,5 miliarde de lei vechi, derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. „Proiectul presupune instalarea a 32 de noi stâlpi de tensiune pe DN 73 și pe Valea Teascului și montarea a 92 de lămpi eficiente energetic. Lucrarea a ajuns într-un stadiu de execuție de 90%. Prin Agenția Fondului de Mediu am obținut finanțare pentru un proiect similar, aflat la ora actuală în stadiul obținerii avizelor, proiect ce presupune reabilitarea iluminatului public în satul Micești, prin montarea a 230 de lămpi cu consum redus, întreg sistemul urmând a fi controlat prin telegestiune.”, explică primarul Dumitru Voicu.
Despre stadiul implementării altor proiecte de investiții, aflate în faza premergătoare execuției, ne-a oferit informații Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești. „Estimăm că la începutul lunii martie vor demara lucrările de amenajare a unor piste de biciclete, pe o lungime de 6,8 km, la Micești și Purcăreni. În privința celor trei proiecte ce vor fi finanțate prin Programul „Anghel Saligny” - înființarea rețelei publice de apă uzată, inclusiv stație de epurare, în satele Micești și Purcăreni, asfaltarea a 18 drumuri de interes local și înființarea sistemului centralizat de alimentare cu apă în satul Brânzari - mai avem de obținut două-trei avize și de răspuns la câteva clarificări solicitate de Minister, după care vom semna contractele de finanțare și ne vom putea apuca de lucru. Pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar am reluat procedura de achiziție a lucrărilor, întrucât la primul termen nu s-a prezentat nicio firmă.”  
 
8 Martie este ziua când, de la o margine la alta a lumii se sărbătorește FEMEIA - simbolul vieții, al iubirii, purității și frumuseții spirituale, al gingășiei, al jertfei și dăruirii de sine. La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Micești

Primar, Dumitru Voicu