ratestiAdministrația publică a comunei Rătești va lansa în luna martie licitația pentru asfaltarea a 3 km de drumuri în satul Mavrodolu. Investiția în modernizarea drumurilor se va derula cu finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, în acest sens fiind semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării. Pe lângă turnarea asfaltului, proiectul prevede și amenajarea șanțurilor în zonele dificile ale drumurilor, dar și a podețelor de acces către proprietăți. 

Tot începând cu luna martie se vor face achiziții pentru dotarea școlii din comună, conform proiectului aprobat la finanțare în PNRR - Componenta C 15 Educație. Sălile de clasă și laboratoarele unității de învățământ vor beneficia de mobilier nou, materiale didactice și echipamente IT. Principalii beneficiari ai investițiilor în educație sunt cei peste 350 de elevi și preșcolari din comună. 
De menționat că în urma aprobării bugetului local, conducerea Primăriei Rătești a stabilit și lucrările ce vor fi executate cu resurse proprii. ”Intenționăm să facem o serie de lucrări la sediul Primăriei - mă refer aici la acoperiș și la împrejmuire, precum și la dispensarul din satul Nejlovelu. În cazul dispensarului este vorba despre dotarea unității. Analizăm posibilitățile și în funcție de ce sprijin vom primi și din partea autorităților județene, vom demara lucrările propuse”, precizează primarul Cornel Petrică. 
 
Celor care ne dau viață, celor care ating cu sufletul și nasc speranțe, tuturor femeilor, sănătate, fericire și un sincer „La mulți ani!”, cu ocazia zilei de 8 Martie.
Primăria și Consiliul Local Rătești
Primar, Cornel Petrică